Rönnby-Täby 19.30
Foto: Bosse Grängsjö
SSL (Dam)

Pausen som gjorde skillnad - Nordstrand tillbaka i rampljuset

ANNONS

Täbystjärnan är tillbaka med besked efter sin time out - blir det nytt fyrverkeri ikväll mot Rönnby?

Nyheten slog ner som en bomb när Linn Lundström i slutet av augusti presenterade sin första landslagstrupp som Sveriges nya förbundskapten. Ett namn lyste med sin frånvaro – Hanna Nordstrand, världsmästare och supertalang. När Innebandymagazinet frågade varför hon inte var med svarade Lundström:

– Hanna har just nu tagit en minipaus från innebandyn. Vi har en pågående dialog för att se hur hon känner längre fram.

De flesta trodde nog att hennes frånvaro skulle bero på den knäskada som stoppade henne från sitt första SSL-slutspel, men Nordstrand själv avfärdade den teorin snabbt för Innebandymagazinet. Knät var återställt – det var snarare andra, mer personliga faktorer som låg bakom.

Tappad motivation och den välbehövliga pausen

I själva verket hade Hanna Nordstrand förlorat motivationen och behövde en paus från sporten för att återfinna glädjen. Efter några månader borta från planen, gjorde hon en efterlängtad comeback för två veckor sedan – och i helgen exploderade hon på nytt, med en prestation som gjorde att hennes timeout liknande någon form av en mirakelkur.

– Det var otroligt kul att vara tillbaka. Jag kom inte fram till så mycket under min paus, men nu tar jag en dag i taget och just nu känns det bra, säger Nordstrand ödmjukt till Innebandymagazinet.

Succécomeback med fyra mål och ny energi

I matcherna mot Thorengruppen och Karlstad, hennes första sedan mars, imponerade Nordstrand stort. Facit? Fyra mål och en assist – en prestation som snabbt förde henne in på en sextonde plats i skytteligan.

– Formen är bättre än jag förväntat mig efter ett halvår borta från innebandyn, berättar hon.

Hur kändes det att sätta fyra mål mot Karlstad?

– Det var en lättnad att få in första målet för säsongen, och ännu roligare att kunna hjälpa laget till tre viktiga poäng.

En viktig faktor bakom Nordstrands starka återkomst var återföreningen med hennes gamla lagkamrater Tilde Sandlund och Isabel Balzano, som hon tidigare spelat med i Åkersberga innan de alla anslöt till Täby. Tillsammans bildade de en oslagbar trio på planen och låg bakom fem av Täbys mål samt fixade en straff.

– Vi känner varandra utan och innan. Vi hade bara två, tre träningar ihop innan matchen, men succén beror nog på att vi har spelat ihop tidigare och tänker innebandy på samma sätt, förklarar Nordstrand.

Fokus framåt: Täby jagar tre poäng mot Rönnby

Täby ligger för närvarande sexa i tabellen och har fyra poäng upp till trean Rönnby, som de möter ikväll. Nordstrand är medveten om utmaningen som väntar.

– En bortamatch mot Rönnby är alltid tuff. De ger alltid hårt motstånd, och deras form verkar vara på topp just nu. Det kommer krävas allt av alla spelare om vi ska få med oss tre poäng, konstaterar Nordstrand.

Innebandymagazinet har också talat med Rönnbys Linnea Hammar, som precis som Nordstrand gjorde fyra mål senast. Läs hela intervjun här.


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

Matchrapporter: Täby utklassade Rönnby IBK – vann med 10-3 Täby vann mot Karlstad Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: