Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Warberg har förstärkt: ''Hallänningarna ser intressanta ut''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Warberg.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Toppvärvning av Warberg
  • Systrarna Roos
  • Warbergs ledande back

Clara Hellgren

Född: 2000
Position: Forward
Kommer från: FBC Kalmarsund, SSL
Statistik 2023/24: 26 poäng (13+13) på 23 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Warberg har förstärkt truppen rejält under övergångsperioden. Slutspelsmålet, som man haft under flera år i sträck, är nu klarare än någonsin. Värvningen av Clara Hellgren från Kalmarsund sticker ut. Forwarden gjorde hela 26 poäng i SSL under fjolåret och är en högkvalitativ värvning av klassikerklubben. 

24-årige Hellgren kommer senast från Kalmarsund men har tidigare även representerat Falun och Mora. Warberg har knutit åt sig en spetsspelare med starka egenskaper i den offensiva delen av planen. Hon kan dessutom användas på flera olika positioner. Det mesta talar för att poängspelaren blir en av de främsta nycklarna för Warberg redan under sin första säsong på västkusten. 

Forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. 

Vera Roos

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 63 poäng (25+38) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Det blev Warberg som drog det längsta strået i kampen om systrarna Vera och Klara Roos. Tvillingarna flyttar till västkusten inför kommande säsong och förväntas ta en stor roll i SSL redan under debutsäsongen. Vera Roos har sina främsta egenskaper i spelförståelsen, där hon är väldigt långt fram i utvecklingen. 

Under den gångna säsongen stod Roos för hela 63 poäng för RIG Umeå. Supertalangen spås en väldigt ljus framtid och Warberg, som siktar mot sitt första historiska slutspel, är en perfekt plats att utvecklas på. Här får 18-åringen ett stort förtroende från första stund. 

Klara Roos

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 49 poäng (24+25) på 21 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Det är svårt att skilja Vera och Klara åt, inte bara för att man är tvillingar. Utan även för deras innebandykunskap. Warberg får in två väldigt lovande spelare vars målsättningar är högt satta. Klara Roos gjorde, precis som sin syster, väldigt mycket poäng under förra säsongen och slutade tätt efter Vera i poängligan. 

Hallandsklubben gör ett lysande jobb under övergångsperioden. Warberg kan vara det laget som har förbättrat sin trupp allra mest hittills. Systrarna Roos sticker givetvis ut, här har man bland annat fått en spelare (Klara) som spelar med hög fart och som är en expert på att vinna tillbaka bollen högt i banan. Jonas Gustafsson, som leder Warberg kommande säsong, kan använda Roos på flera olika vis. 

Att locka över systrarna Roos är mycket lovande för Warberg, både inför kommande säsong men också på längre sikt. Det är bara att gratulera. 

Nelly Cerina

Född: 2005
Position: Back/Center
Kommer från: RIG Umeå, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 22 poäng (14+8) på 19 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Nelly Cerina valde Warberg. Göteborgstjejen, med en bakgrund i klubbarna Kärra, Älvstranden och Lindås, hade flera alternativ efter åren på RIG. Under de två senaste säsongerna har Cerina, som kan användas på flera olika positioner, utvecklats rejält och är nu redo för steget upp i SSL. 

18-åringen är en tvåvägsspelare med bra blick för spelet och ett fint avslut, säger Jonas Gustafsson, tränare Warberg, till Warbergs hemsida när talangen presenteras. Cerina förblir, i och med flytten till västkusten, lagkamrat med tvillingarna Vera och Klara Roos och delar även möjligheten till att ta en stor roll redan under sin första säsong i världens bästa innebandyliga. 

Alma Karlsson

Född: 2003
Position: Back
Kommer från: Rönnby, SSL
Statistik 2023/24: 10 poäng (2+8) på 26 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Hallandsklubben fortsätter att värva för att nå sitt första slutspel på damsidan i klubbens historia. Alma Karlsson har, trots sin unga ålder, blivit en etablerad back på den här nivån. 21-åringen har varit en tongivande spelare i Rönnby de senaste säsongerna och har nu tecknat ett tvåårsavtal med Warberg. 

Karlsson har alla möjligheter att vara den ledande backen under kommande säsong. Hennes främsta egenskaper ligger i spelet utan boll, där förmågan att läsa spelet och spela tufft sticker ut. Warberg hoppas få ut ännu mer av spelaren under sina två kommande säsonger i ljusblått. 

Det här är, kort sagt, en klassvärvning av Warberg. Hallänningarna ser onekligen intressanta ut inför premiärmatchen i slutet av september. 

Isa Böcker

Född: 2007
Position: Målvakt
Kommer från: Warberg IBF, egna led
Statistik 2023/24: -
Innebandymagazinets betyg:

Akademispelaren Isa Böcker flyttas upp till SSL inför kommande säsong. Warberg ersätter därmed Maja Lindsjö, som gick till Malmö, med en spelare från de egna leden. Böcker anslöt till hallänningarna från Engelholm inför säsongen. Målvakten, som är född 2007, spås en lovande framtid och får redan nu chansen att utvecklas och mäta sig med Hanna Svensson i SSL. 

Talangen fanns med som backup redan under förra säsongen. Hon noterades för åtta matcher med SSL-truppen, men matchades först och främst i klubbens JAS- och division 1-lag. Det skall bli spännande att se var utvecklingen för Böcker tar vägen nu när hon flyttas upp på permanent basis.  


TV: Förre NHL-stjärnans drömmål i innebandyns NAFL

474 NHL-matcher, nu gör hockeyprofilen Joonas Donskoi succé i amerikanska innebandyligan.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: