Foto: Per Wiklund
Nyhet

Warbergs positiva ekonomirapport: "Ser bättre ut"

ANNONS

Så har hallandsklubben vänt minus till plus: "Minskade kostnader kopplat till arenan"

De ekonomiska rapporterna fortsätter att offentliggöras för SSL-föreningar. Tidigare har vi, med undantag för Pixbo som redovisade plusresultat, skrivit om dystra siffror i fyra klubbar. Storvreta, Växjö, Kalmarsund och Helsingborg har gått minus med miljonbelopp.

En klubb som under säsongen 2023/24 har levt under handlingsplan för att klara fortsatt elitlicens är Warberg, vars egna kapital var negativt i bokslutet 30 april 2023 (-647 778 kronor). I början av juni meddelade Licensnämnden att föreningen nu uppfyller kriterierna för att beviljas elitlicens.

Warberg uppvisar ett årsresultat på över 800 000 kronor i vinst, att jämföra med föregående år när man backade med 2,6 miljoner. Klubbchefen Emil Risberg berättar om arbetet bakom den positiva utvecklingen.

– Sammantaget så hamnade vi en besvärlig situation under 2022/2023 kopplat till att vi ägde och drev vår arena, Sparbanken Wictory Center. Med stigande räntor och elpriser i kombination med generella prisökningar i stort så blev det en ordentlig ekonomisk smäll för oss, säger Risberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Men i och med kommunens övertagande av arenan under sommaren 2023 så ser vår ekonomiska situation bättre ut. Med minskade kostnader kopplat till arenan i kombination med ett hårt arbete på intäktssidan så har vi lyckats vända det till ett positivt resultat och ett återställande av det egna kapitalet.


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Matchrapporter: Storvreta tog ännu en seger – 7-1 mot Warberg Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare

Den här artikeln handlar om: