Foto: Per Wiklund
Superligan

Storvreta vill hjälpa Falun ur ekonomiska krisen: "Lider med dem"

ANNONS

Henrik Ededahl, vice ordförande i Storvreta: "Jag lider med Falun och vet vilket helvete vi hade"

Storklubben IBF Falun kämpar med sin ekonomi. På årsmötet som nyligen genomfördes så meddelade klubben ett minusresultat på 3,13 miljoner kronor. Det egna negativa kapitalet ligger också på samma summa.

Nu ger Faluns rival Storvreta en kommentar om dalaklubbens ekonomi. Storvreta har själva brottats med sin elitlicens och klubbens vice ordförande Henrik Ededahl vill inte vara skadeglad när han pratar med UNT om Faluns situation.

– Absolut inte! Vi vet precis hur det är att vara där och det är bara att hoppas att Falun lyckas med sin plan. Jag vet inget alls om Falun som förening och eller arenan (som klubben äger men nu sägs vilja sälja till kommunen, reds anm) är uppbyggda med ägande hit och dit. Det jag kan tycka är att 3,1 miljoner under en säsong är väldigt mycket. Då borde man dragit i handbromsen för länge sedan, säger Ededahl till UNT.

Ededahl berättar att Storvreta som sämst hade 2,1 miljoner kronor i eget negativt kapital vid ett bokslut. Klubbens ekonomiska situation blev ett flitigt samtalsämne i innebandy-Sverige, något som inte undgick Ededahl.

– Det är så många som tycker så mycket. Jag lider med Falun och vet vilket helvete vi hade och vad det innebar i kontakt med spelare och sponsorer. Jag skulle vilja att folk är mer försiktiga med vad man uttalar sig om.

Storvretas kunde redovisa ett plusresultat på 1,8 miljoner kronor för senaste verksamhetsåret, skriver UNT. Det ger ett positivt eget kapital på 35 000 kronor. Tidningen skriver också att klubben ”fått höra att de uppfyller de krav som funnits på handlingsplanen”, och att ett elitlicensbeslut väntas komma under hösten.

UNT: Om ni skulle få frågan, skulle ni ställa upp och bistå med hjälp/tips?

– Absolut! Är det något de har som de tror att vi kan hjälpa dem med, förutom pengar, ställer vi upp. Sen tror jag att det finns många kloka människor i Falun, säger Ededahl.


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"


Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Den här artikeln handlar om: