Foto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

Så går det för Linköping i tränarjakten

ANNONS

Står utan huvudtränare med drygt 100 dagar kvar till SSL-premiären.

I april kom beskedet att David Gilleks tid som huvudtränare för SSL-laget Linköping var över då hans kontrakt inte förlängdes. En bit in i juni står Linköping fortfarande utan tränare – någon ersättare för Gillek är ännu inte presenterad. SSL startar den 21-22 september och dit är det 102-103 dagar kvar. 

Linköpings sportchef Johan Fredriksson berättar nu för Corren om den intensiva tränarjakten. Han säger att man sökt efter en ersättare både internt och externt, där fokuset ligger på rätt personlighet.

– Man blir inte miljonär på att vara innebandycoach så det bygger på att man tycker att det är roligt, trivs och gör grejer ihop. Då blir personligheten väldigt viktig. Och det är viktigt att killarna känner att ledarna trivs tillsammans och har roligt, för då blir det roligare för dem också. Det sätter sig i hela gruppen, säger Fredriksson till Corren.

"Vi är sent ute på de vi är intresserade av"

Tränarna som Linköping haft kontakt med – där det har känts rätt från klubbens sida – sitter enligt Corren på befintliga avtal, eller så har de inte gått att lösa av andra orsaker.

– Där är vi. Sammanfattningen är väl att vi är sent ute på de vi är intresserade av.

Linköpings fysträning leds just nu av Marcus Egelstig och Christer Norwald. Från förra årets ledarstab finns också Martin Laakso kvar som assisterande. Förhoppningen är enligt Fredriksson att ha löst tränarfrågan "innan vi slår ihop för semester veckan efter midsommar" som han själv uttrycker det för Corren. 


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.


 

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: