Foto: Mullsjöais.se
#ibsilly

Mullsjös tredje nyförvärv

ANNONS

Mullsjö har gjort klart med en ersättare för Simon Lööf.

Mullsjö AIS supportrar har haft samma målvaktspar i fem år. Nu får publiken lära sig ett nytt namn när en av Sveriges största målvaktstalanger ger Jonathan Larsson konkurrens nästa säsong:

– Vi tror på sikt att detta är en stormålvakt men vi ser att han kan konkurrera redan nu, kommenterar sportchef Jesper Axell värvningen.

Spelaren det gäller heter Samuel Jönsson Dolke. Han är född 2005 och har de tre senaste säsongerna tillhört Riksinnebandygymnasiet i Umeå där han spelat allsvensk innebandy. Trots de många milen söderut hade Dolke inte svårt att bestämma sig.

– Det var ett enkelt val. Redan efter första samtalen var jag väldigt säker på att var jag ville befinna mig efter studenten. Det känns som en väldigt bra klubb att komma till efter 3 år i Umeå. Det finns en bra målsättning och engagemang. Jag har alltid tyckt att Mullsjö har spelat en rolig innebandy och att man har ett lag som jobbar för varandra så när möjligheten kom kändes det väldigt lätt att skriva på, berättar Samuel Jönsson Dolke själv.

Den unga målvakten är ursprungligen från Stockholmsområdet och fick sin innebandyuppfostran i Farsta som han alltså lämnade när det var dags för att börja på gymnasiet. Men han har alltid haft ett intresse för Mullsjö AIS.

– Redan när jag var liten började jag intressera mig för MAIS. Allt ifrån den fantastiska publiken till spelet på plan. Jag vet att det är en förening som har tydliga mål och vet vart dom vill och den resan vill jag inte missa. Min bild av Mullsjö är bara positiv och det är något bra på gång redan kommande säsong, berättar han på frågan vad han vet om klubben.

 Även sportchef Axell är väldigt nöjd över att Dolke och Mullsjö nu är en kombination. Mycket på grund av hans spel och inställning. Ett sätt att spela som Dolke själv beskriver på följande sätt.

– Jag är en väldigt lugn målvakt som gillar att sitta rätt och att bollarna kommer till mig. Jag gillar att hjälpa mina medspelare både med hjälp av kommunikation men även med långa utkast för att snabbt kunna starta upp kontringar. Publiken i Nyhem kommer få sen en placeringssäker målvakt som försöker göra det svåra att se lätt ut, berättar han.

Sportchefen har ungefär samma bild av sitt nyförvärv. 

– Samuel har en bra storlek och är mycket ung och lovande, så vi är väldigt glada att han ansluter, avslutar Jesper Axell.

Källa: Pressmeddelande

Mullsjö AIS

Nyförvärv

Martin Rönnklint, forward (Kalmarsund)

Pontus Nilsson, back (KFUM Jönköping)

Samuel Jönsson Dolk, målvakt (RIG Umeå)

Förluster

Ola Hyltén, forward

Joel Wadsten, forward

Simon Lööf, målvakt

Leo Olsson, back (Hovslätt)


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

 

 

 

 

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: