Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

SSL-nykomlingarna värvar spelare från seriekonkurrenten

ANNONS

Telge har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför det stundande SSL-äventyret.

Som 16-åring lämnade Izabel Carpenter moderklubben Nykvarn för att följa sin dröm att flytta till Falun för att gå på innebandygymnasiet i stan. Som 17-åring fick hon debutera i Svenska Superligan och U19-landslaget och hon gjorde en bra säsong som back i världens bästa liga. Säsongen efter så valde Carpenter att ta en time out från innebandyn och det blev bara ett par matcher med JAS-laget och det allsvenska laget i år. 

– Det var självklart oerhört tufft och jobbigt, innebandy är ju något jag älskar och något jag gjort i hela mitt liv. Men tillslut fanns det inget annat val, jag vart tvungen att sätta mitt mående i första hand och prioritera det psykiska innan det fysiska, sa Carpenter till Innebandymagazinet i höstas.

Till kommande säsong så gör Carpenter comeback på planen och SSL igen. Men det blir inte i Falun utan efter studenten kommer hon att flytta tillbaka till Södemanland för att spela med SSL-nykomlingarna Telge. 

– Vi är väldigt glada att vi knytit till oss izza efter hennes studier i Falun är klara. Hon är en rivig & tuff back med bra blick för spelet. Hon kommer garanterat bli ett bra tillskott i truppen, säger sportchef Peter Nilsson till klubbens sociala medier. 

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet ska även två spelare till vara på väg in till Telge och det är Thea Lindén och Maja Höög från allsvenska Nacka. 

Telge SIBK

Klara in:

Josefine Krogh, målvakt (Nacka)

Izabel Carpenter, back (Falun)

Klara ut:

-

 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


 

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS

Den här artikeln handlar om: