Karlstad IBF vann mot Telge SIBK

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Karlstad

Matchen mellan Karlstad och Telge SIBK i AllOffice Arena slutade 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 1-0) efter straffar. Ett skönt trendbrott för Karlstad. Laget hade före söndagens hemmamatch fem förluster i rad i Superligan dam.

Första perioden var jämn. Karlstad inledde bäst och tog ledningen genom Linnea Stenqvist efter 9.19, men Telge SIBK kvitterade genom Thea Ernberg bara tre minuter senare. Karlstad startade andra perioden bäst. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Emily Wilbourn och Ulla Valtola innan Telge SIBK svarade och gjorde 3-2 genom Linnéa Hjelm. 1.38 in i tredje perioden slog Ester Persson till framspelad av Ebba Andersson och kvitterade för Telge SIBK.

12.53 in i perioden nätade Karlstads Linnea Stenqvist ännu en gång på pass av Sara Dahlström och gav laget ledningen för Karlstad.

Telge SIBK kvitterade till 4-4 med 55 sekunder kvar att spela genom Julia Södergren framspelad av Wera Nygren.

I straffläggningen var det Karlstad som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Ulla Valtola för.

Ulla Valtola gjorde två mål för Karlstad och ett målgivande pass.

Karlstad ligger på 13:e plats i tabellen efter matchen, medan Telge SIBK ligger sist, på 14:e plats.

Karlstad tar sig an Kalmarsund i nästa match borta söndag 27 oktober 16.00. Telge SIBK möter IBK Lund hemma lördag 26 oktober 15.00.

Matchrapporter: Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Karlstad Väntad seger för Kalmarsund som förlänger vinstsviten Anja Wyss tvåmålsskytt för Endre i segern mot Karlstad Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK Täby vann mot Karlstad