Artikelfoto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Veteranen förlängde karriären: "Nya allsvenskan lockar"

ANNONS

Wilmer Viinamäki är klar för sin 15:e (!) säsong i Visby.

Under gårdagen meddelades det att Wilmer Viinamäki förlänger sin långa Visbykarriär. Stockholmaren kom till klubben redan 2010 och har nu skrivit på ett nytt avtal med gotlänningarna. Totalt har det blivit hela 745 poäng på 351 matcher i Visby-tröjan för 34-åringen.

– Jag har hela tiden velat köra, sen har det bara dragit ut lite på tiden. Vi fick inte ihop att träffas riktigt, annars har det inte varit några konstigheter. Jag vill fortsätta köra och han (Joakim Bandholtz) ville att jag skulle fortsätta, säger Viinamäki till Hela Gotland.

Hyllar den nya allsvenskan: “Det lockar”

En av faktorerna bakom förlängningen var den nya rikstäckande allsvenskan som träder i kraft kommande säsong.

– Jag gillar att träna och spela och jag har inte tänkt att röra mig härifrån. Jag vill spela helt enkelt. Sen lockar den nya allsvenskan. Det är något helt nytt. Det kommer att bli tufft och förhoppningsvis roligare matcher. Mycket tuffare och mer som står på spel i nästan varje omgång, det är klart att det också lockar, säger han.

Viinamäki svarade för 27 poäng på 19 seriematcher den här säsongen, detta för ett Visby som slutade tvåa i allsvenskan norra innan man slogs ut i kvalsemin mot Sundsvall.

Det stod idag också klart att tränaren Joakim Bandholtz skrivit på ett ett nytt tvåårsavtal med klubben.

Visby silly season 2024

Nyförvärv

Hannes Karlsson, back (Ad Astra)

Förluster

Anton Thulin, back

Linus Borg, back (Visby Herr2an)


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


 

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: