Visby IBK vann mot Sundsvall FBC

Seger för Visby med 7-3 mot Sundsvall FBC

Visby vann mötet i Allsvenskan herr på hemmaplan mot Sundsvall FBC, med 7-3 (3-1, 1-0, 3-2).

– En stabil insats över 60 minuter. Härlig inramning i arenan och tre välförtjänta poäng in på kontot, tyckte Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg, efter matchen.

Visby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.56 slog Emil Hedström till på pass av Kim Ganevik.

Sundsvall FBC kvitterade till 1-1 efter 9.46, när William Johansson slog till framspelad av Joel Vågeteg.

Visby tog ledningen på nytt efter 11.46, när Wilmer Viinamäki fick träff framspelad av Linus Sjögren.

Laget ökade också ledningen till 3-1 efter 13.16, när Markus Jovic hittade rätt på pass av Kim Ganevik.

I andra perioden var Visby starkast och gick från 3-1 till 5-1 genom mål av Jesper Eliasson och Linus Sjögren. Visby startade också tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 6-1-ledning. Men Sundsvall FBC svarade och gjorde 6-2.

Därefter var det dock Visby som avgjorde. Laget gjorde 7-2 med tre minuter kvar att spela genom Kim Ganevik på pass av Rasmus Ekström. Sundsvall FBC hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-3.

Visbys Kim Ganevik stod för ett mål och två assists.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Sundsvall FBC är sist, på tolfte plats.

Nästa motstånd för Visby är Hovslätt. Lagen möts lördag 26 oktober 16.30 i Jönköpings Idrottshus. Sundsvall FBC tar sig an Karlstad borta söndag 27 oktober 17.00.

Matchrapporter: Seger för Visby med 7-3 mot Sundsvall FBC Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC