#ibsilly
Foto: Emma Wallskog
#ibsilly

Tvingas lämna Pixbo: "Blev som en chock"

ANNONS

Anna Dömstedts tid i Pixbo är över: "Inga hard feelings från min sida"

Förra veckan fick Pixbobacken Anna Dömstedt meddelande att hennes fem år långa sejour i klubben var över. Hon satt på ett 1+1-kontrakt men fick besked att det sista året inte skulle utnyttjas.

Igår kommenterade hon beslutet på sin Instagram, där gick det bland annat att läsa följande:

Ibland kommer livet i vägen för livet. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Idrott ger och idrott tar. Och alla beslut ligger inte alltid i ens egna händer. Så dessvärre är jag tvungen att säga tack och hej till älskade Pixbo. Idrotten kan vara brutal. Det känns oerhört tungt att vilja fortsätta, men inte längre vara önskad.

Överraskad över beslutet: “Tuff när det kommer i början på maj”

När Innebandymagazinet pratar med Dömstedt så berättar 26-åringen att hon inte fick någon vidare motivering eller bakgrund till beslutet, innan hon sedan lägger till.

– Jag fick veta att de skulle krympa storleken på truppen och att jag var en go tjej, men sportsligt kunde de inte erbjuda mig en plats, säger Anna Dömstedt till Innebandymagazinet.

Hur känns det att få ett sånt besked?

– Det är klart att det är tråkigt och är tufft. I och med att jag hade ett plusår så trodde jag ju ändå att man skulle få fortsätta, så det är ju tufft när det kommer här i början på maj, att man inte får det.

Lite överraskande rent av?

– Ja, det skulle jag ändå säga.

Några hard feelings mot föreningen eller dess styrande finns inte hos Dömstedt.

– Jag tycker om Pixbo, det är väl därför man har varit kvar så länge och inte såg att det skulle bli någon fortsättning eller avslutning så. Men det är klart att jag hade önskat att kommunikationen hade skötts på ett annat sätt, men de är medvetna om det nu. Så det är inga hard feelings från min sida.

Tokhyllar lagkamraterna: “Aldrig riktigt varit med om den lagmaskinen”

Anna Dömstedt skrev på för Pixbo inför säsongen 2019/20 när hon lämnade dåvarande allsvenska laget Falun. Dömstedt var vid tidpunkten forward men har sedan dess skolats om som back.

Den första tiden i klubben präglades av skador men de två senaste åren har Dömstedt varit tillbaka på banan på mer regelbunden basis.

– Jag är stolt, glad och tacksam för de fem åren. Det kan jag inte säga någonting annat om. Visst, det börjar ju tungt med skador och operationer en efter en, men hade det inte varit för dem så hade jag ju inte spelat innebandy igen. Jag fick nog den bästa hjälpen jag kunde få. Det var ju läkarna som sa att de opererade inte mig i syfte att jag skulle kunna spela igen, men med den hjälpen jag fick från Pixbo med fysioterapeuter och sånt så kunde jag det till slut. Det är jag tacksam för.

Vad är det finaste minnet från din tid i Pixbo?

– Oj, det finns så många. Det finns för många. Guldet i Svenska Cupen förra året är väl ett fint minne.

På sin Instagram skrev hon också följande om sina lagkamrater:

"Och mitt fina älskade lag. Det finns inget som er. Jäklar vad jag önskar att alla fick uppleva er.

Ni är fantastiska.❤️"

Dömstedt utvecklar här vad hon menade:

– Alla är helt fantastiska. Det är lagspelare rakt igenom. Det är inte bara att man liksom går till träningar för att spela innebandy – jag tror att nästan alla där är i Pixbo för att vi är ett sådant gött gäng liksom. Man ställer upp för varandra och jag har aldrig riktigt varit med om den lagmaskinen. Går det tungt så knyter man även ihop och man gläds åt varandras framgångar.

Anna Dömstedt Foto: Per Wiklund

Något SM-guld blev det dock inte för Dömstedt, istället slutade det med fem silver på lika många säsonger.

Vad är det som gör att ni aldrig nått hela vägen under dessa år?

– Oj, bra fråga. Det är väl lite blandat skulle jag säga. Vissa gånger så har man inte lyckats kommit upp liksom i den nivån som vi vet att vi kan, att man inte riktigt får ut det här sista lilla, och någon final var det väl en hög klubba som nästan avgjorde. Så det är lite blandade saker men jag tycker ju att alla där förtjänar så mycket mer så jag hoppas att de ändå får hänga den guldmedaljen runt halsen.

Oviss framtid för Anna Dömstedt

Vad som händer med Dömstedt och hennes karriär framöver vet hon inte i nuläget.

– Det (avskedet) blev ju som en chock och så har man inte riktigt hunnit fundera.

Vill du fortsätta spela på högsta nivån?

– Ja, det är klart att man vill det. Samtidigt så trivs jag i Göteborg och har både jobb och sambo som har jobb här, så det är inte bara att komma på nu att man kan tänka sig att flytta. Det är ju några funderingar man får ta och tänka på.

– Tiden här närmast får visa sig, hur det känns och vad som dyker upp. Men jag stänger inga dörrar, det vore tråkigt att avsluta på det här sättet. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: