#ibsilly
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Prestigevärvningen: Tar in U19-VM-aktuell forward

ANNONS

Skriver på för SSL-laget: "En jättetalang"

Forwarden Nathalie Gustafsson, född 2005, kommer från en stark säsong. Hon gjorde 41 poäng (28+13) på 22 allsvenska matcher med sitt Älvsjö, med det slutade hon tia i den totala poängligan för alla allsvenska serier. Hon blev sedan framröstad till allsvenskan östras näst bästa forward av tränarna i serien.

Utöver det har Gustafsson också representerat U19-landslaget, och hon ska i veckan spela U19-VM med Sverige.

Nu meddelas det att 18-åringen har bytt klubb, framöver väntar spel i SSL-laget Kalmarsund.

– Jag är jätteglad över att ha skrivit på för FBC. Jag fick ett varmt och proffesionellt bemötande av spelare, ledare och alla runt omkring. Det är ett lag som vill framåt och har höga ambitioner vilket är sjukt kul! Det känns som helt rätt steg i min utveckling, säger hon till Kalmarsunds hemsida.

"En jättetalang som det ska bli intressant att följa i FBC-tröjan"

Gustafsson har redan hunnit debutera i Superligan, detta under säsongen 2022/23 när hon gjorde tre poäng på lika många matcher för Nacka som hon representerade via ett dubbellicensavtal.

Viktor Sheffield, tränare och sportsligt ansvarig i Kalmarsund, säger följande om värvningen:

– Jättekul att Nathalie väljer FBC Kalmarsund. En spelare med framtiden för sig, stort engagemang för sin utveckling och redan spetsegenskaper i den sista tredjedelen. Redan provat på några tillfällen i SSL och gjort poäng. En  jättetalang som det ska bli intressant att följa i FBC-tröjan. Först ska Nathalie spela VM för U-19 landslaget innan hon ansluter till Sundet.

Kalmarsund slutade sjua i SSL och åkte sedan ur slutspelet i kvartsfinalen när man förlorade mot Thorengruppen. 


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: