Telge SIBK förlorade mot Kalmarsund

Väntad seger för Kalmarsund som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Kalmarsund, och så blev det också när det formstarka laget mötte Telge SIBK på bortaplan. Efter segersiffrorna 7-1 (3-0, 3-1, 1-0) har nu Kalmarsund fyra raka segrar. Telge SIBK har fyra förluster i rad i Superligan dam.

Kalmarsunds lagledare Elna Hägglund:

– Tycker vi gör en stabil insats matchen igenom där vi ägde mycket boll genom hela matchen. Finns både bra saker som vi kan ta med oss och saker som vi kan förbättra till morgondagens match.

Kalmarsund spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Michaela Kubecková och ett mål av Nathalie Gustafsson. Kalmarsund ökade ledningen till 0-4, på nytt genom Michaela Kubecková efter 4.03 i andra perioden.

Telge SIBK reducerade dock till 1-4 genom Linnéa Hjelm efter 7.30 av perioden.

Kalmarsund gjorde dock två snabba mål och gick från 1-4 till 1-6, målen av Nathalie Gustafsson och Matilda Sjödin. 8.11 in i tredje perioden slog Matilda Sjödin till återigen på pass av Moa Tschöp och ökade ledningen för Kalmarsund. Det fastställde slutresultatet till 1-7.

Nathalie Gustafsson gjorde två mål för Kalmarsund och spelade fram till två mål och Michaela Kubecková gjorde tre mål.

Telge SIBK står fortfarande utan poäng efter fyra spelade matcher, medan Kalmarsund har tolv poäng efter fem matcher.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 20 oktober. Då möter Telge SIBK Karlstad i AllOffice Arena 17.00. Kalmarsund tar sig an Täby borta 15.00.

Matchrapporter: Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Karlstad Kalmarsund tog ännu en seger – 7-1 mot Täby Väntad seger för Kalmarsund som förlänger vinstsviten Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK Seger för Kalmarsund hemma mot Malmö FBC