Täby förlorade mot Kalmarsund

Kalmarsund tog ännu en seger – 7-1 mot Täby

1-7 (1-3, 0-2, 0-2) blev resultatet när Täby och Kalmarsund möttes i Hägerneholmshallen på söndagen. I och med detta har Kalmarsund fem raka segrar i Superligan dam.

– Vi gör en av våra bästa matcher sett till 60 minuter idag. Vi har fått en bra start på säsongen men är absolut inte nöjda där. Det är långt kvar och vi tar match för match, kommenterade Kalmarsunds lagledare Elna Hägglund.

Gästande Kalmarsund startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.07 slog Moa Tschöp till på pass av Dominika Buczek.

Täby kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.30 gjorde Tilde Sandlund mål framspelad av Klara Molin.

Kalmarsund tog ledningen på nytt efter 9.43, när Ida Samuelsson hittade rätt framspelad av Matilda Sjödin.

Laget gjorde 1-3 efter 13.32, när Sarka Stankova slog till på pass av Dominika Buczek.

I andra perioden var Kalmarsund starkast och gick från 1-3 till 1-5 genom mål av Michaela Kube? Ková och Evelina Petersson. Kalmarsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Dominika Buczek och Nathalie Gustafsson.

Dominika Buczek och Nathalie Gustafsson gjorde ett mål och två assist var för Kalmarsund.

Täby ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Kalmarsund är på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 27 oktober. Då möter Täby IBF Falun i Alla På Plan Arena 13.30. Kalmarsund tar sig an Karlstad hemma 16.00.

Matchrapporter: Kalmarsund tog ännu en seger – 7-1 mot Täby Väntad seger för Kalmarsund som förlänger vinstsviten Täby utklassade Rönnby IBK – vann med 10-3 Seger för Kalmarsund hemma mot Malmö FBC Täby vann mot Karlstad