Foto: Magnus C Lydahl och Aftonbladet
Allsvenskan (Herr)

Allsvensk tränare hoppar av – riktar kritik mot nya serien: "Katastrof"

ANNONS

Magnus Näsman: "Ytterst tveksam till att det här kommer att gå för klubbarna i längden"

Magnus Näsman klev inför årets säsong in i Sundsvalls ledarstab, detta som matchcoach. Han var med och ledde nykomlingarna till en imponerande tredjeplats innan det tog slut i SSL-kvalfinalen mot Warberg.

Nu väljer Näsman att kliva av sin roll. Orsaken bakom det är tidsåtgången som kommer ske när allsvenskan blir rikstäckande nästa säsong.

– Det var ett enkelt beslut i slutändan. När de inte kunde lösa slutspelet för mig på bästa sätt kände jag att jag skulle kliva av. Jag har gjort det jag skulle, men när man kom till det roligaste fanns inte förutsättningarna. Jag har ett jobb och annat att sköta och har löst det med hjälp av mina arbetskamrater, säger han till Sundsvalls Tidning.

Kritiken: "Det är många som redan har skrikit rätt ut"

Näsman ger också sin syn på förändringen som kommer ske nästa år när två allsvenskor alltså blir en en.

– Sportsligt är det jättebra, man får bort en hel del lag som inte är tillräckligt bra. Men ekonomiskt är det en katastrof för föreningarna. Det här kommer att bli jättejättejobbigt och påverka på alla sätt och vis. Det är många som redan har skrikit rätt ut, säger Näsman.

Nya allsvenskan kommer bli en prövning för klubbarna, enligt Näsman.

– Jag hoppas att man är ute och jobbar hårt så att det blir de bästa förutsättningarna som möjligt och för sporten är det hur bra som helst. Men jag är ytterst tveksam till att det här kommer att gå för klubbarna i längden.


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: