Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Daniel Jernberg: "I Thorengruppen så är det guld som räknas"

ANNONS

På lördag spelar Thorengruppen SSL-final mot Pixbo.

Thorengruppen är för fjärde året i rad klara för final i damernas SSL och där ställs man än en gång mot Pixbo. Daniel Jernberg, som är huvudtränare i Thorengruppen, berättar att han är nöjd med lagets prestationer hittills i slutspelet som han beskriver som tufft och spänningsfyllt. 

– Vi spelar ändå helt okej. Vi har tagit oss till final och det var också vårat mål. Sen såklart rent spelmässigt finns det mer att plocka fram hos oss. Alla sju matcher har varit ganska tuffa vilket jag som tränare tycker är bra, vi ställs på lite prov. Det ska vara så i ett slutspel att det är tuffa matcher och att det blir lite spänning, att vi får utmanas och vrida och vända på lite saker. Jag är nöjd över att vi haft lite tuffa matcher, både Kalmarsund och Täby har gjort det väldigt bra. Jag är stolt att vi lyckats reda ut det på ett bra sätt, säger Daniel Jernberg till Innebandymagazinet. 

Thorengruppen gick obesegrade genom hela seriespelet och den första förlusten för säsongen kom i andra matchen av semifinalen mot Täby. Jernberg menar att den förlusten på ett sätt var bra för att ge laget en tankeställare. 

– Det var inte så att vi behövde ha något krismöte eller sådär utan vi utvärderade matchen och hade vanlig matchanalys som vanligt. Jag tror att det var bra ändå att tjejerna fick en tankeställare. Jag tycker att i den matchen så tar vi det lite för lätt på uppgiften, vi vill inte riktigt gå in i närkamper, vi vill inte smutsa ner oss. Vi kom dit och ville va lite sköna och det funkar inte i ett slutspel. Så det var nästan bra att vi fick den där näsbrännan för att det var en rejäl uppryckning inför match tre där vi kom ut och var väldigt bra och jag tror vi gjorde vår bästa match i slutspelet hittills iallafall. Jag gillar inte att förlora men ibland kan det vara nyttigt så att man kan lära av sina misstag, säger Jernberg. 

Tidigare under säsongen har Thorengruppen vunnit både Champions Cup och Svenska Cupen. I och med det har man nu chansen på trippeln om man vinner SM-finalen också, det beskriver Jernberg som fantastiskt.  

– Det hade varit helt fantastiskt bra och otroligt roligt om vi skulle lyckas med det. Det har varit vårt mål egentligen hela säsongen att vi vill vinna alla tre tävlingar vi ställer upp i. Är man verksam i Thorengruppen så är det guld som räknas och nu har vi satt oss i ett bra läge att om vi gör en bra insats och får med oss resultatet på lördag så har vi lyckats med den bedriften. Det hade som jag säger varit otroligt roligt, säger Jernberg. 

Han fortsätter sedan att spekulera om det här skulle kunna vara den bästa upplagan av Thorengruppen hittills. 

– Absolut att vi har en väldigt bra trupp den här säsongen men vi har haft bra trupper andra säsonger också, det är svårt att jämföra. Men det är en av de bättre trupperna iallafall, det måste jag säga. 

Det som väntar härnäst för Thorengruppen är finalen som spelas på lördag. Något som är nytt för i år är att den ska spelas på Friends Arena för första gången någonsin. 

 – Det blir lite annorlunda på det sättet att det kommer vara väldigt mycket luft, mer luft än vad det är inne på Globen runt omkring. Nu vet jag inte exakt men jag hörde något om att det var upp mot 17 000 sålda biljetter så det är klart att det blir mäktigt att spela inför så mycket publik. Sen kanske det inte är 17 000 på damernas final, men säg att det kommer iallafall 13-14 000, det blir otroligt mäktigt att spela där, säger Jernberg. 

Men att det skulle ha någon påverkan på lagets prestation vill Jernberg inte påstå. 

– Jag vill inte tro det, det är många av spelarna i truppen som har spelat många stora finaler, många stora matcher i stora arenor. Jag tror många av dem är ganska vana vi det, jag tror inte att de påverkas alltför mycket. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: