Storvreta-Växjö (semifinal 5 av 7)
Foto: Adam Troy
SM-slutspel

Kniven mot strupen för Växjö: "Samma jobb och samma ödmjukhet"

ANNONS

Ikväll är det match fem mellan Storvreta IBK och Växjö IBK. Det är vinna eller försvinna för bortalaget Växjö.

Växjös och Storvretas semifinalserie går in mot match fem, där Storvreta har ledningen med 3-1 i matcher. Det är ytterligare en måstematch för Växjö som slog Uppsalalaget på hemmaplan senast med 6-2. Innebandymagazinet har pratat med Växjös André Andersson, som summerar semifinalserien såhär långt: 

– Den har varit upp och ner tycker jag. De tre första matcherna är väldigt lika varandra, där Storvreta vinner rättvist. I match ett helt klar kanske inte resultatet 4-3 speglar matchbilden. Men i match två och match tre för våran del är väldigt bra liksom. Så det är tråkigt att inte knipa någon av dem matcherna. Men å andra sidan tycker jag vi vinner rättvist senaste matchen hemma och studsar tillbaka fint tycker jag, säger André Andersson till Innebandymagazinet. 

Växjö hade kniven mot strupen inför sista matchen när förlust i match fyra hade eliminerat dem från slutspelet. Men ett starkt kämpat Växjö slog de regerande mästarna och reducerade till 3-1 i matcher. Kan matchen ha varit viktigt för självförtroendet? Frågan gick till Andersson. 

– Först och främst var det viktigt för oss att vinna matchen för att hålla oss kvar i semifinal-serien. Men samtidigt, om vi hade förlorat med exempelvis 7-0, 7-0, 7-0 och inte haft någonting alls i semifinalen och göra, så hade jag kanske inte sagt så mycket. Men nu har det ändå varit 4-3, 4-3, 4-3 och jag tycker att vi hade lika gärna kunnat leda matchserien som Storvreta gör. Det var en “kniven mot strupen” match och den var väldigt viktig och jag tycker att vi spelar bra innebandy, trots att vi någonstans visste om att detta hade kunnat vara vår sista match om vi inte gjorde jobbet också. Det var jättebra helt klart.

Han får också frågan om de hade gjort någon förändring i sista matchen för att kunna vinna match fyra på hemmaplan. 

– Jag tror att när det blir en sådan måstematch någonstans, det kanske är lite tråkigt att säga, men det går inte att ge bort en massa gratisgrejer och vårt försvarsspel är väldigt stabilt och Storvreta kommer inte till så jättefarliga chanser över 60 minuter om jag ska vara allvarlig. Vi gjorde mycket bra framåt i offensiven på det grundspel som vi har pratat om. De fick kasta om mycket i sina femmor, medans vi pumpade på de tre femmor som vi hade och det tycker jag var en styrka från matchen. Så det tar vi med oss. 

Matchen idag börjar 19:00 och Växjö är i fortsatt pressat läge att behöva vinna matchen för att hålla sig kvar i semifinalen. Men från sista matchen kanske Växjö har momentumet som de behöver för att slå Storvreta. Andersson beskriver vad de kommer att göra för att bibehålla momentumet. 

– Bra fråga. Jag tror att vi kommer att få möta ett taggat Storvreta på deras hemmaplan och de kanske har en annan gameplan. Men för vår del handlar det fortfarande om att det är en “kniven mot strupen” match och vi måste vinna för att hålla oss kvar. Då krävs det samma jobb och samma ödmjukhet som vi hade i match fyra. Det hoppas jag att vi är redo för.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: