SM-slutspel

TV: Den omtalade zorrostraffen i semifinalen

ANNONS

Marcus Ekengren bytte klubba och satte sedan en zorrostraff fram till 3-0 till Växjö.

Det var en av förra slutspelets stora snackisar. Kvartsfinal tre mellan Storvreta och Linköping gick till straffar och där körde Linköping fyra zorrostraffar, varav tre slogs med David Carringtons gula klubba. Storvreta vann till slut straffläggningen men efteråt utbröt det slagsmål bland spelarna utanför kameran. 

Efteråt intervjuades Storvretas målvakt Måns Parsjö och han var minst sagt kritisk till Linköpings val att zorra med samma klubba.    

– Beslutfattandet, att man får zorra på straffar, är så jävla töntigt så det inte är sant. Det är så fruktansvärt dålig regel. Det var inget fel på den förra. Det är bara att hitta någon idiot på gatan hooka upp och dra lite fram-och-tillbaka. Det är bara ”Linkan” (Linköping) som utnyttjar det på det här sättet. Det är skönt. Man tycker att det ska vara någon sorts gentlemen agreement. Det har alltid varit det bland alla andra klubbar, men det finns några få som inte vill. Det är så jag känner. För att vara snäll.

Igår så upprepade sig historien för Parsjö och Storvreta fast den här gången var det inte Linköping och David Carringtons gula klubba. Nu var det istället Växjö och Emil Nyhs blåa klubba i händerna på Marcus Ekengren i slutet på första perioden. 

När Växjö tilldömdes en straff så gick Ekengren ner till klubbfodralen och hämtade en ny klubba och ställde upp för att lägga straffen. Precis innan han påbörjar straffen ser det ut som han pussar den nya klubban lycka till och sedan går han fram och zorrar in 3-0 till Växjö, otagbart för Parsjö i Storvretamålet. Efter lagkompisarna omklappningar går sedan Ekengren ut i båset och där väntar materialaren med Ekengrens klubba. För Smålandsposten berättar Ekengren varför valet föll på Nyhs klubba. 

–  För 3-4 veckor sen såg jag att Nyh använde den. Jag har tränat lite på slutet på det och förra säsongen snackade jag till exempel med Simon Palmén (fd lagkamrat från Örebro som nu spelar i Linköping). Han höll ju på och zorrade mot just Storvreta då. När jag var yngre hade jag egna zorroklubbor så jag kan göra det, sa Ekengren till tidningen.

Ekengren är dock inget fan av reglerna som gör det möjligt att zorra på straffar utan där är han enig med Parsjö.

– Jag är av den åsikten att jag tycker att man ska ta bort att man får göra det. Alltså den regeln ska vara att man inte får göra såna straffar. För det är så mycket enklare. Men jag tycker också det är helt idiotiskt att inte göra det när regeln finns, att man får göra det.

Se den omtalade straffen i klippet ovan. 

Växjö vann sedan matchen med 6-2 och tvingade fram minst en match till i semifinalserien som inleddes med tre raka 4-3-segrar till Storvreta. Match fem spelas redan imorgon torsdag i Uppsala.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: