Växjö-Storvreta 6-2 (1-3 i matcher)
SSL (Herr)

Växjö håller liv i semifinalen – Gustafsson kritisk: "Fruktansvärt dålig match"

ANNONS

Växjö besegrar Storvreta med 6-2 – tvingade fram en femte semifinal.

Växjö var piskade att vinna kvällens SM-semifinal hemma mot Storvreta, detta efter tre raka 3-4-förluster mot de regerande mästarna.

Vinna var också vad man gjorde. Smålänningarna gick upp i en 3-0-ledning efter första, där två av målen gjordes av Marcus Ekengren – varav ett kom efter en zorrostraff.

– Jag har sagt det här i flera år: Det är idiotiskt att inte göra det när det är tillåtet. Vi snackade om det för några veckor sedan, att det är dumt att inte göra det, sa Ekengren i Expressens sändning efter första perioden.

Storvretas Sakarias Ulriksson reducerade tidigt till 3-1 i början av andra men Växjös André Andersson svarade med sitt 4-1-mål cirka fem minuter senare. Bortalaget kom sedan åter in i matchen när Gabriel Kohonen smällde in ett mål i powerplay.

“Vi lyckas plocka bort deras viktigaste spelare”

4-2 var ställningen inför slutakten, men där är det Växjö som gör periodens enda mål – båda i tom kasse – och vinner därmed med 6-2.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

– Vi spelar på tre femmor hela matchen idag och ser piggare ut än vad dem gör. Viktiga spelare kliver fram idag vilket också är extremt viktigt. Vi lyckas ju plocka bort deras viktiga spelare, stort plus, sa Växjös lagkapten Ludwig Persson i Expressens sändning.

– Sedan tycker jag inte att kniven mot strupen är mindre nästa match, den kommer vara lika tight alla matcher. Arbetet ska göras och den anspänningsnivån vi hittar idag, med mycket glädje och ingen press egentligen, är väldigt fin att se. Det är mycket som var extremt bra idag.

Tobias Gustafsson, lagkapten i Storvreta, var inte lika nöjd.

– Fruktansvärt dålig match. Vad skjuter vi? Sju skott på två perioder där i början? Då förtjänar vi inte att vinna idag heller, sa han till Expressen.

Ställningen i matchserien är nu 3-1 till Storvreta. Nästa match spelas på torsdag, då i Uppsala.

Växjö IBK6 - 2Storvreta IBK
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror3 - 0, 1 - 2, 2 - 0
Skott32 - 17 (9 - 2, 12 - 9, 11 - 6)
HändelseTidStällningSpelare
Period 1
Mål02:531-0Alexander Hallén
(Samuel Folkesson Algman)
Mål13:362-0Marcus Ekengren
(Oscar Johansson)
Straffmål17:273-0Marcus Ekengren
Period 2
Mål01:153-1Sakarias Ulriksson
(Ondrej Nemecek)
Mål06:424-1André Andersson
(Manuel Maurer)
Utvisning08:29 Ludwig Persson
(Fördröjande av spelet, 2 min)
Mål09:564-2Gabriel Kohonen
(Filip Eriksson)
Utvisning13:21 Sakarias Ulriksson
(Slag, 2 min)
Period 3
Time Out - Borta16:27  
Mål18:215-2Philip Fox
(Victor Hansson)
Mål19:116-2Anton Kidell
(Ludwig Persson)

 

 

 

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: