#ibsilly
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Martin Rönnklint klar för SSL-laget: "Publiken är fantastisk"

ANNONS

Lämnade Kalmarsund – presenteras nu av rivalen.

Efter att ha gjort 42 poäng för allsvenska Lillån säsongen 2021/22 så testade forwarden Martin Rönnklint sina vingar i SSL, detta genom att skriva på för Kalmarsund. Det blev totalt två säsonger hos smålänningarna, med 37 poäng som facit, för Rönnklint som efter årets säsong lämnade klubben.

Nu är 24-åringens nya klubbadress klar: Framöver väntar spel i Mullsjö, som slutade sexa i årets SSL. Här blir Rönnklint åter lagkamrat med Simon Möller och Hampus Morelius, en duo han spelade ihop med i Lillån.

– Jag gillar lagets och tränarnas spelsätt och det känns som det kommer passa mig perfekt. Publiken i Nyhemshallen är fantastisk och det ska bli kul att spela inför Blue Farmers, säger Rönnklint i ett pressmeddelande.

"Martin är ödmjukt kaxig och har helt rätt inställning"

Andreas Elf från Mullsjös sportgrupp om värvningen:

– Rönnklint är precis den spelartyp vi vill ha i klubben. Ett enormt driv, hårt jobb och en storlek och tuffhet vi behöver.

– Martin är ödmjukt kaxig och har helt rätt inställning. Han vill gå rakt på mål och med tanke på sin storlek lyckas han ofta med det. Det är en spelare vi får nytta av i det uppställda spelet men också när vi behöver avlasta med längre bollar. 

Redaktörens kommentar: “En mycket fin värvning av Mullsjö. Att västgötarna har en av seriens absolut bästa förstakedjor har det inte varit något snack om, däremot har det varit lite sämre ställt med secondary scoring. Nu börjar det helt plötsligt tighta till sig i kampen om vem som ska spela i en andrakedja, inte bara i samband med Rönnklint-värvningen utan också för att man har en fin utveckling på sina unga spelare, samtidigt som Joel Wadsten möjligtvis är fit till nästa säsong. Jag ser det inte som en omöjlighet att Rönnklint placeras i en kedja med Tim Lindberg och Hampus Morelius framöver, en trio som skulle kunna göra det bra ihop. Dessutom kommer Rönnklint med hans spelstil att älskas av Mullsjös fans!” //Victor Westlund


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: