Video: Highlights från Linköpings sista match denna säsong.
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

EXTRA: Tränaren David Gillek lämnar Linköping

ANNONS

Lämnar efter tre säsonger som huvudtränare i SSL-laget.

David Gillek kom till Linköping Innebandy mitt under säsongen 2019/2020 och har varit ensam huvudtränare för SSL-herrarna de tre senaste säsongerna. Men i samförstånd mellan klubbledningen och David så kommer inte kontraktet som går ut nu i april att förlängas.

– Jag vill tacka alla i och runt SSL-laget för det vi åstadkommit tillsammans under de här åren jag varit i Linköping. Jag vill även tacka föreningen och all publik som stöttat oss från läktarplats, säger David Gillek i en kommentar.

Det har under Gilleks tre säsonger som ensam huvudtränare blivit tre raka SM-slutspel men också tagit stopp redan i kvartsfinal, två gånger mot Storvreta och nu senast i den nyss avslutade kvartsfinalserien mot Pixbo där det blev förlust med 1-4 i matcher för Linköping.

– Vi vill rikta ett stort tack till David för det stora jobb han gjort med SSL-laget under de här säsongerna och vi önskar honom givetvis all lycka framöver i sin tränarkarriär, säger Linköpings sportchef Johan Fredriksson.

Vem som leder Linköpings SSL-herrar kommande säsong är inte klart men arbetet med att hitta en ersättare är inlett.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: