Foto: Bosse Grängsjö
#ibsilly

Heta övergången - byter slutspelslag mot bottenlag

ANNONS

Warberg har gjort klart med sitt fjärde och mest prestigefyllda nyförvärv inför nästa säsong.

Warberg har varit väldigt aktiva inledningsvis på silly season. Tre värvningar från RIG Umeå har redan landats i tvillingarna Vera och Klara Roos samt Nelly Cerina. Nu har hallänningarna även fått en underskrift från Clara Hellgren. 

24-åringen har spelat fem säsonger i SSL med Mora, Falun och senast Kalmarsund. Det är en Hellgren i sitt livs form som ansluter till Warberg efter att hon slog personligt poängrekord senast med 13 mål och lika många assist. 

– Det känns väldigt skönt att ha landat i ett beslut och jag ser verkligen fram emot att flytta till Varberg med allt vad det innebär. Jag har ju tidigare mött Warberg under flera säsonger och har alltid tyckt att det verkar vara ett härligt gäng spelare samtidigt som de har en fantastisk publik. Så jag ser verkligen fram emot att få ta del av det nu framöver, säger Clara om beslutet till lagets hemsida

Manager Jonas Gustafsson om värvningen: 

– I Clara får vi en väldigt spelskicklig forward med ett vasst avslut. Clara är också stark i sitt defensiva sorterings- och markeringsspel. Jag är övertygad om att Claras erfarenheter från olika elitmiljöer och slutspel kommer tillföra till vårt lag.

Redaktörens kommentar: En bra värvning av Warberg som de senaste åren bara värvat in talanger och spelare från lägre serier. Nog för att talangfulla spelare kan vara bra värvningar men de är inte mycket värda om det inte finns några rutinerade spelare att visa vägen. Så detta är en perfekt värvning för Warberg och jag tror att Hellgren kommer att slå sitt personliga poängrekord även nästa säsong. 

 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: