Video: Highlights, Växjö-Kalmarsund 4-2.
Foto: Tero Väisänen
SM-slutspel

Trenden bröts i kvartsfinalserien - första hemmasegern

ANNONS

Växjö för första gången i förarsätet mot Kalmarsund i kvartsfinalen.

Tidigare har det varit idel bortavinster i smålandsderbyts första fyra matcher mellan Växjö och Kalmarsund i semifinalen. 2-2 i matcher var ställningen inför lördagens möte i Fortnox Arena när Växjö lyckades bryta mönstret och vinna med 4-2 inför hemmapubliken.

– Varje vinst har varit lika skön, egentligen, men nu har vi satt oss i förarsätet för första gången så det är skönt. Jag har varit inne på tidigare i den här serien att vi gjort för lite fem mot fem-mål och idag gör inte de det, de gör båda målen i special teams, säger Växjös Ludwig Persson i Expressens sändning.

– Vi har varit i sådana här situationer förut och gått vinnande ur dem. Vi har hämtat upp underlägen och trodde på det här hela vägen också, men det är klart att vi måste höja oss. Lyckas vi ta hemmamatchen så blir det inte kul för dem i game seven, det vet de om, säger Kalmarsunds Kevin Haglund.

Se highlights i klippet ovan!


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: