IBSILLY-EXTRA
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Klart: Här spelar systrarna Kauppi nästa säsong

ANNONS

Det ryktades om att Veera och Oona Kauppi skulle flytta till Schweiz, nu har de gjort sitt val.

I slutet av januari avslöjade Mr. Silly att schweiziska Zug United var på jakt efter supertvillingarna Veera och Oona Kauppi. Uppgifter som Zugs president Pascal Hoorn varken ville bekräfta för Innebandymagazinet utan han svarade lite kryptiskt:

– Zug United har mycket att erbjuda för alla spelare och vi har ett tydligt mål att vinna det schweiziska mästerskapet och mer. Detta gäller såväl denna som kommande säsonger. Vi vill etablera Zug United som en av de bästa innebandyklubbarna i Schweiz och även skaffa oss några internationella meriter om möjligt. Just nu kan jag inte kommentera några övergångar eftersom vi inte har något klart att kommunicera ännu. Men jag ger er gladeligen all information i sinom tid.

Expressen var sedan först med att få tag i Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström som bekräftade att han hört om ryktena från Zug men han hoppades att Thorengruppen skulle ha råd att behålla tvillingarna.

– Ja, absolut, det har vi. Det är många faktorer som spelar roll. Inte bara pengar. Det är en helhet som måste sys ihop. Sedan kan det finnas en konkurrerande helhet någon annanstans. Det känns som vi har en bra dialog. De vet vad de har här.

Veera Kauppi, som har poängrekordet i SSL och som sluta tvåa i poängligan denna säsong utsågs tidigare i år till världens bästa spelare och Oona utsågs till den åttonde bästa spelaren. Efter  alla spekulationer är det nu klart vart tvillingarna spelar nästa säsong och det blir minst två säsonger till i Thorengruppen. 

– Vi har åstadkommit mycket ihop men drivet att utvecklas och fortsätta vinna har aldrig varit större!
Oona och Veera Kauppi har idag förlängt sina avtal till 2026 med oss, skriver klubben på sina sociala medier.

 

 


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: