Storvreta-Jönköping 5-6 SD (2-1 i matcher)
SM-slutspel

Jönköping bröt långa måltorkan och vann mot Storvreta

Storvreta höll nollan 76 minuter i sträck i kvartsfinalserien, men ikväll gick JIK segrande.

76 minuter och 51 sekunder. Så lång speltid tog det för Jönköping från Joel Nyströms 3-3-mål i match 1 till att göra mål igen i kvartsfinalen. Storvreta nollade JIK i senaste mötet (5-0) men ikväll fick smålänningarna en smakstart när bollen gick som på ett snöre från eget sarghörn fram till att Emil Jacobsson till slut kyligt kunde sätta bollen i nät (se klippet ovan).

Jönköping skaffade sig en 3-1-ledning i mitten av andra perioden innan Gabriel Kohonen, som tidigare saknats i kvartsfinalserien och därmed gjorde slutspelsdebut, klev in i handlingarna. Tre assists från hans klubba bidrog till att Storvreta vände på steken och gick mot seger. Men en sen kvittering i spel sex mot fem av Joel Nyström, följt av att en annan Nyström - Hannes - avgjorde i sudden death.

– Nu vänder vi hem för att kvittera. Det har varit tajta matcher innan och det var tajt idag igen, kul att vi kan dra längsta strået, säger Joel Nyström i Expressens sändning och fortsätter:

– Vi har ändrat lite i spelstilen att vi tar bollen något rakare. Annars blir det svårt mot Storvreta, de är ruggigt starka i sin man-man och sina starka gubbar där. Vi behöver ta tidigare avslut och det gjorde vi idag.

Storvretas kapten Tobias Gustafsson:

– Vi har jättemånga lägen att avgöra den här matchen när vi sätter igång där i andra perioden. Men ibland är det så, ibland går bollarna inte riktigt in.

Parallellt lyckades Linköping, precis som Jönköping, reducera till 1-2 i matcher i sin kvartsfinalserie mot Pixbo. Därmed är läget följande efter tre omgångar i kvartsfinalerna:

Storvreta-Jönköping 2-1 i matcher
Falun-Mullsjö 3-0 i matcher
Pixbo-Linköping 2-1 i matcher
Växjö-Kalmarsund 1-2 i matcher

TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa: Så är statusen på Jesper Sankell efter skadan TV: Oväntade matchhjälten för Linköping - "Behövde en backup" Den här artikeln handlar om: