SSL-KVAL: DALEN-SIRIUS 15.00 (MATCH 1 AV 3)
Video: Highlights från när lagen möttes senast.
Bilder: Innebandy.tv
SSL-kval

Sirius dementerar irritationen: "Handlar absolut ingenting om Dalen"

ANNONS

SSL-kval stundar och Umeålaget Dalen möter Uppsalalaget Sirius.

Efter en 22 matcher i allsvenskan norra stod det klart att Dalen valde Sirius som motstånd i första rundan av SSL-kvalet. Ett möte som Sirius assisterande tränare fram emot. 

– Såklart det ska bli spännande att kvala. Vi hade som målsättning att göra säsongen så bra som möjligt och kunna vara med och kvala uppåt. Så det är jättekul att vi är med och vi har vetat sedan flera veckor tillbaka vad som komma skall, säger Christer Olsson till Innebandymagazinet. 

"Matchbilden speglar inte resultatet"

Inför kvalspelet möttes lagen i sista seriematchen där Umeålaget resultatmässigt körde över Uppsalalaget med 11-2. Men resultatet speglar inte hur matchbilden såg ut. 

– Framförallt ska vi börja med att inte ge bort målen. Sen lägger vi ingen värdering i den matchen överhuvudtaget. Jag tycker inte att 11-2 speglar matchen, även om Dalen var betydligt bättre än oss och samtidigt är de väldigt kliniska när de får lägena, vi slarvar, ger dem lite enkla lägen, de gör mål och vi sätter inte våra chanser och därför slutar den här matchen 11-2. Så att det kommer bli en helt annan match på söndag (läs: idag). 

Då Sirius slutade fyra i serien och Dalen slutade etta, kommer Sirius att få börja kvalspelet på bortaplan. 

– Vi hade på känn redan för tio matcher sedan att vi inte skulle komma etta eller tvåa i serien, utan vi förväntade oss att få börja borta och resa. Resa antingen till Umeå eller till Visby (Visby IBK slutade tvåa bakom Dalen). Så att det är egentligen inte så konstigt så vi får åka till Umeå två gånger förhoppningsvis.

Foto: Magnus C Lydahl

“De har ett komplett lag”

Dalens två största poängplockare Fredrik Edholm (61 poäng) och Alexander Hedlund (52 poäng) kan bli farliga spelare i kvalspelet. Men poängmaskinerna är inget som Christer lägger så stor vikt vid. 

– Dalen har vunnit serien av en anledning och det är inte på grund av två spelare, utan de har ett komplett lag som håller SSL-nivå och det har de gjort hela säsongen och det är hela kollektivet vi behöver få stopp på och inte två enskilda spelare. 

Christer förklarar vidare hur de behöver konkurrera med Dalen för att kunna vinna kvalserien. 

– Ganska enkelt. Vi behöver minimera våra misstag, vi behöver vara kliniska när vi får våra lägen. Så vi behöver verkligen sätta våra chanser när vi får lägena och hålla dem borta från vårt mål. Sen får vi verkligen inte ge dem enkla omställningslägen. Så mer kliniska i anfallszon och betydligt bättre på att inte ge bort målen i vårt försvarszon

“Väldigt svagt av ett förbund”

På UNT syntes det en form av irritation från Sirius om hur de hade fått reda på att Dalen hade valt dem som kvalmotståndare (på plattformen X). Men det handlar inte om något gentemot motståndarlaget.

– Det där är något som vi måste dementera. Den här irritationen handlar absolut ingenting om Dalen. Utan det var mer hur förbundet skötte den här rapporteringen. Har man ett lag som vinner serien som man vet vilket lag de ska välja, då kan det inte ta 2,5 nästan 3 timmar innan motståndarna får veta vilka de har valt. Vi var ju nästan hemma då. Men Dalen var så trevliga och så snälla, som berättade ute på parkeringen att de hade valt oss som motståndare. 

– Hade de inte gjort det hade det tagit 3 nästan 4 timmar innan vi hade fått reda på det. Det kan jag tycka är väldigt svagt av ett förbund. Det är mer förbundet som behöver bli lite bättre. Men det är också tufft att säga att det är en irritation. Så farligt var det inte. Det är rubriken i UNT (Upsala Nya Tidning) som säger det, men vi tyckte att det var svagt av förbundet och vi tyckte att vi skulle ha fått reda på det på ett annat sätt och lite tidigare och det finns ingen irritation mot någon egentligen. 


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Nu finns nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Skälby vann klart borta mot Sirius Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius

Du kanske även vill läsa: TV: Ny skräll i SSL-kvalet – chockade seriesegrarna TV: Superdramatik direkt i SSL-kvalet Så gick det i SSL-kvalet på damsidan "Drar ner på tempot och spelar mycket schack-innebandy"
Sundsvalls goda minnen från att möta Älvsjö: "Vet att det är möjligt"
Plus Sundsvalls goda minnen från att möta Älvsjö: "Vet att det är möjligt"
Den här artikeln handlar om: