SSL-kval

Så gick det i SSL-kvalet på damsidan

Tre matcher i kvalet till SSL på damsidan spelades under lördagen.

Telge-Lindome 6-3

Här gjorde Telge processen kort efter att gått upp till en 4-0 ledning efter första perioden. Lindome skakade dock bort resdammet i andra perioden och hämtade ikapp till 3-5. Lindome försökte närma sig i tredje perioden men Telge gjorde sista aktens enda mål och vann matchen med 6-3.

Stor segerorganisatör blev allsvenskans bästa poängplockare denna säsong, Therese Gustafsson, som låg bakom alla Telges mål förutom ett.

Redaktörens kommentar: Ett väntat resultat då jag tycker att Telge är ett bättre lag. Men jag tycker att Lindome bjöd upp till match och jag har tippat att Telge ska vinna med 2-1 i matcher och det står jag fast vid. Lindome är riktigt tuffa hemma och det kommer Telge bli varse. MEN Lindome måste hitta en lösning för hur man sätter stopp för fröken Gustafsson. Lyckas man med det kan det bli en riktigt spännande tredje och avgörande match.

Dalen-AIK 8-4

Precis som i matchen ovan avgjordes även denna match i första perioden då Dalen sprang iväg till en 4-1 ledning. Precis som Lindome vann även AIK andra perioden men likheterna slutar inte där. För i tredje perioden så hittade Dalen, precis som Telge, tillbaka till sitt spel och avgjorde matchen.

För ovanlighetens skull var inte Hanna Kristoffersson poängbäst i Dalen utan Linnea Bäckström stod för fyra poäng. I AIK låg Anna Wijk bakom alla målen utan ett.

Redaktörens kommentar: Mitt tips lever fortfarande då jag trodde att AIK skulle ta denna serie med 2-1. Men av det jag såg här så tyder allt på att det blir två raka segrar för Dalen. Realistiskt sett ska Dalen vinna för de har en grymt bra säsong bakom sig. Men mitt förhandstips grundade jag mycket på Dalens mindre bra kvalresultat bakåt i tiden. Ska AIK ha en chans att vända på det här så krävs att Anna Wijk vänder ut-och-in på sig själv. Framförallt måste Josefin Strid prestera bättre än vad hon gjorde idag.

Jönköping-Skoghall

Här började Skoghall bäst och hade ledningen med 2-0 efter första perioden. Jönköping spelade upp sig i mittenakten och tog över taktpinnen och efter 40 minuter var det lika på tre. Sista perioden blev ett ställningskrig där lagen halvhjärtat försökte gå för ett avgörande. Målen lös med sin frånvaro och matchen gick till sudden. Där avgjorde Clara Svahn efter ett mäktigt avslut i bortre klyka.

Redaktörens kommentar: Detta är den mest ovissa matchserien där jag har svårt att hitta en klar favorit. Men jag har tippat 2-1 i matcher till Skoghall och det skulle jag nog vilja revidera nu. Jag tror nämligen att Skoghall kommer att ta detta i två raka nu när man vann borta. Jag tycker egentligen att Skoghall var det bättre laget men Jönköping bjöds in i matchen genom en billig straff i andra perioden. Jönköpingsstjärnan Mira Markström låg bakom två av målen men hon måste höja sig ett par snäpp till om Jönköping ska ha någon chans. I Skoghall så dominerade både Amanda Gottebo och matchhjälten Clara Svahn.

I klippet ovan kan du se Svahns mäktiga suddenmål.

Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!