Video: Highlights från när lagen möttes senast (5-5).
Bilder: Innebandy.tv
SSL-kval

"Drar ner på tempot och spelar mycket schack-innebandy"

ANNONS

Warberg, som slutade tvåa i allsvenskan södra, inleder SSL-kvalet mot tredjeplacerade Lerum idag.

För klassiska Warberg handlar kvalspelet om att ta sig tillbaka till SSL som man inte spelat i sedan säsongen 2019/20. Warbergs tränare Johan Astbrant är förväntansfull och har en god känsla inför matchen. De är obesegrade sedan november i seriespelet och har under den tiden bara tappat poäng mot just Lerum. 

De senaste tre åren har Warberg gått in i kvalspelet som favoriter efter att ha vunnit serien alla år. Men att förväntningarna på laget skulle vara lägre i år efter att man slutade tvåa är inget han lägger någon större vikt vid. 

– Det här är vårt bästa seriespel som vi har gjort sen jag kom till Warberg om man ser till poängskörden. Sen har Hovslätt gjort det otroligt bra vilket gör att vi inte vinner serien. Jag tror inte att det påverkar om man kommer etta eller tvåa i seriespelet. Det är kanske mer gemene man som tycker att vi har vikt ner oss i kvalspel tidigare. Men det är inget vi lägger så stor vikt på utan för oss handlar det om att man ska ta sig igenom två playoff-rundor, säger tränaren Johan Astbrant till Innebandymagazinet. 

Warbergs styrka den här säsongen ligger enligt Astbrant i kollektivet. Han tycker inte att man kan peka ut någon enskild spelare som extra viktig inför kvalspelet utan understryker hur det är hela laget som tagit dem dit de är nu. Att Warberg får inleda kvalspelet på hemmaplan ser han också som en fördel. Han berättar hur stödet från supportrarna ger energi till spelarna, vilket blir viktigt för klubben som vill spela en framåtlutad rock n’ roll-innebandy.  

Foto: Christoffer Sturesson

Den största utmaningen mot Lerum menar Astbrant är det tempo som laget sätter på matcher samtidigt som de har några riktigt vassa spelare.  

– Såklart handlar det för oss att respektera tempot i matchen. Vi möter ett lag som drar ner på tempot och spelar mycket schack-innebandy. Det är påtagligt att de vill spela en annan typ av innebandy. För oss handlar det om att respektera tempot och veta att matchen kommer gå i cykler med olika tempon. Sen är det små detaljer som avgör både i playoff men också i synnerhet i matcher mot Lerum. Det gäller att vi är starka i de delarna för att gå segrande ur matchen. De har några riktigt bra spetsgubbar i laget och samtidigt fick de in Bäckman (Fredrik) efter jul som har gjort förstafemman ännu bättre.

Kvalserien mellan Warberg och Lerum inleds idag 16.00 i Sparbanken Wictory Center. 


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit

Den här artikeln handlar om: