Växjö IBK förlorade mot FBC Kalmarsund

Kalmarsund fick en bra start mot Växjö

Kalmarsund har tagit ett grepp mot Växjö i SM-kvartsfinalen herr, efter seger på bortaplan med 4-2 (2-2, 1-0, 1-0) i första matchen.

Växjö tog ledningen efter sju minuters spel, genom Tommy Bolin på pass av André Andersson.

Laget gjorde 2-0 efter 8.22, när Jesper Sankell hittade rätt framspelad av André Andersson.

Efter 10.38 i första perioden nätade Filip Forman, framspelad av Filip Stjernberg och reducerade åt Kalmarsund.

Kalmarsund kvitterade till 2-2 efter 13.01, när Victor Wettergren slog till framspelad av Kevin Björkström.

Kalmarsund gjorde också 2-3 efter 9.05 i andra perioden när Linus Malmström slog till på pass av Tim Nyander. Kalmarsund punkterade matchen med ett 2-4-mål med tolv sekunder kvar att spela ännu en gång genom Victor Wettergren på pass av Filip Forman. Därmed hade Kalmarsund vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Nästa match spelas på lördag 18.00, i SBB Arena.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö