DIVISION 1
Video: Här vinner Rasbo derbyt mot Björklinge.
Bilder: Innebandy.tv
Herrettan

Rasbos osannolika serieseger: "Bestämde oss - skulle skriva historia"

ANNONS

Nykomlingen vann rysarserien i herrettan trots starten med fyra raka förluster.

Läs även: Säsongens 200 bästa spelare i division 1

Wilma Junhammar är Innebandymagazinets nya division 1-skribent, med fokus på både damettan och herrettan.

Rasbo IK är en förening som tillhör upplandsdistriktet. Laget kom upp till herrettan som nykomlingar inför 2023/24 där de har haft en unik säsong. Man höll sig inte bara kvar i herrettan utan kammade även hem seriesegern efter ett otroligt spännande avslut. 

Serien slutade med att lagen på plats 1-3 alla hade 44 poäng där Rasbo vann på målskillnad. Det har inte varit en enkel serie där inför sista omgången allt var ett oskrivet blad om vem som skulle ta hem segern. Det är inte vanligt att komma upp som nykomlingar och gå och vinna en serie. 

Foton: Rasbo IK

– Innan seriepremiären drog igång så hade vi som målsättning främst att hålla oss kvar, trots en perfect season i bakhuvudet där vi i stort sett gick rent ur division 2 så har vi varit ödmjuka och haft med oss att det skulle bli betydligt tuffare detta år och det fick vi känna på ganska direkt med fyra raka förluster, säger Rasbos lagkapten Emil Persson Fondelius till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Men det skulle jag säga var ett smakprov på vad som krävdes detta år och vi kände att vi hade betydligt mycket mer i oss och vår målsättning ändrades ganska fort och vid jul någon gång bestämde vi oss tillsammans att vi skulle skriva historia, Rasbo IK ska gå till kval! 

Hur har du upplevt serien? 

– Man kan väl inte säga något annat än otroligt jämn från start till mål! 

Nyförvärvet Joakim Alvinder, hur har det varit att få in honom? 

– Fantastisk roligt! Jocke är en otrolig innebandyspelare och person på alla plan. En poängmaskin som gör allt för laget och vill vinna till varje pris. Så han är otroligt betydelsefull. Kredd till vår sportchef Felix Esevik som vann jakten på Jocke!

Herrettan slutade med tre lag på 44 poäng - hur var känslan och tankarna inför sista omgången och har ni följt de andra lagen i sista matchen? 

– Det var väl inga särskilda tankar mer än att tre poäng skulle in på kontot först och främst men för det krävdes att vi skulle ta jobbet. Sedan hade man ju i åtanke att så som serien utspelat sig i år kan allting hända inga resultat har gått att förutse och givetvis följde en utav coacherna i båset alla dom andra matcherna och uppdaterade staben sinsemellan ständigt men inget vi spelare blev informerade om förrän i slutminutrarna när det visade att vi vunnit division 1!

Hur går tankarna för kvalet? 

– Vi är oerhört taggade inför det kommande kvalet, att vinna serien var ett kvitto på vår styrka som lag och att all tid och träning gett oss detta resultat. Vi är ett lag som gillar tuffa utmaningar och ska ge allt i detta kval, vi tror på oss själva och kommer gasa ända in kaklet tills vi når vårt mål! 

Ni möter IBF Borlänge i play off 1, det har varit två vinster mot dem varav senaste slutade med vinst i förlängning. Är det något som ni tänker på inför kvalet? 

– Att vi har vunnit mot dem tidigare rör inte oss nu, utan nu är de helt nya matcher som ska spelas. Betydligt mycket mer känslor som ska hanteras. Högre krav ställs och mer att vinna om så jag hoppas på fartfyllda matcher med en stor folkfest på läktaren. 

Foto: Rasbo IK

Jag vet att du lett laget från H2 till H1 och nu ska ni kvala, hur känns det att få denna möjligheten att leda moderklubben i ett allsvenskt kval? 

– Det är stort såklart att få vara med på denna resa vi alla gör tillsammans och att ha äran att leda detta lag framåt som jag brinner för är ett rent nöje för mig. 

Vad tror du kan vara en av lagets styrkor inför stundande kval? 

– Energin och viljan av att nå hela vägen är en av styrkorna vi kommer att ta med oss in i kvalet. Sedan får vi inte glömma att vi har dom mest lojala och dom grymmaste supportrarna som stöttar oss i vått och torrt vilket är en otrolig känsla för oss spelare.

Läs även: Säsongens 200 bästa spelare i division 1


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Storförlust för LI20 IBF - 2-23 mot Rasbo Anton Mellquist matchvinnare när Runsten besegrade Rasbo

Du kanske även vill läsa:
Säsongens 200 bästa spelare i division 1
Plus Säsongens 200 bästa spelare i division 1
Unik poängliga för alla Herr1an-spelare
Unik poängliga för alla Herr1an-spelare
En unik tabell för alla 72 lag i Herr1an
En unik tabell för alla 72 lag i Herr1an
48 lag är klara för division 1 nästa säsong
48 lag är klara för division 1 nästa säsong
Osannolika slutet: "En på miljonen att vi lyckas" Brutala slutet på säsongen: "Försöker intala sig att det kunde varit värre" Den här artikeln handlar om: