herrettan
Bilder: innebandy.tv
Herrettan

Brutala slutet på säsongen: "Försöker intala sig att det kunde varit värre"

ANNONS

Hagfors var en sekund från allsvenskt kval – sedan rasade allt.

Läs även: Säsongens 200 bästa spelare i division 1

Värmlandsklubben Hagfors tippades inför säsongen slåss i de högre regionerna av tabellen i Herrettan Västra Svealand. Så blev också fallet, inför den sista omgången som spelades i går var man i allra högsta grad med i kampen om att ta en av de två kvalplatserna till allsvenskan som finns i serien. 

Faktum är att Hagfors gick in i slutomgången som serieledare – det skulle räcka med att ta minst två poäng mot bottenlaget Hälsinggården för att ta en kvalplats till allsvenskan.

Hagfors låg under med 0-1 efter första perioden men vände sedan på steken, och hade en 3-2-ledning med sig in i i slutminuten. Faktum är att det stod 3-2 på tavlan ända fram till klockan 19.59 – då kvitterar den tidigare Falun-ikonen Ciya Hajo för sitt Hälsinggården och tar därmed matchen till förlängning.

 "Försöker intala sig att det kunde varit värre"

Då båda toppkonkurrenterna Rasbo och Borlänge vunnit sina matcher så var Hagfors piskade till att vinna i förlängningen. 

Med 13 sekunder kvar att spela så tror både delar av spelare och publik i hallen att Hagfors gjort det förlösande 4-3-målet, men den situationen – som du kan se i spelaren ovan – resulterar istället i en straff. Den lyckas man inte förvalta, istället kan Hälsinggården avgöra i tom bur med två sekunder kvar.

– Otroligt jobbig förlust. Vi gör precis det vi ska för att sätta oss i förarsätet och ta en tvåmålsledning, men idag studsar precis allt ändå bokstavligen emot oss. Två av målen vi släpper in, är rena självmål och det tredje studsar till och med på två spelare och in, sa  Hagfors tränare Niclas Andersson till Innebandymagazinet efter gårdagens match.

Han riktar sedan kritik mot domsluten som kom i matchens avgörande skeenden.

– Kvitteringen kommer på ett helt horribelt frislag med fem sekunder kvar och sedan har vi ett segermål inne med 14 sekunder kvar av matchen.

Gustafsson fortsätter:

– Man får försöka intala sig att det kunde varit värre. Att det ju finns lag som till och med åker ur serier så här. Men idag lider jag ändå något kopiöst med killarna, som lägger ner så otroligt mycket tid och kraft på sin idrott och ändå måste avsluta säsongen med sådan här stolpe ut.

Gårdagens resultat innebär också att Hälsinggården åker ur serien.

– Vi gör ingen toppmatch men lyckas ändå gå segrande ur den. Tyvärr räcker det inte för att hålla oss kvar i serien. Jag är dock oerhört stolt över gubbarna och hur vi genomför säsongen. Vi kommer tillbaka, framåt HAIK:en, sa Hälsinggårdens lagledare Joel Nordström till Innebandymagazinet efter matchen.

Läs även: Säsongens 200 bästa spelare i division 1

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda

Du kanske även vill läsa:
Säsongens 200 bästa spelare i division 1
Plus Säsongens 200 bästa spelare i division 1
Den här artikeln handlar om: