Herrettan

Osannolika slutet: "En på miljonen att vi lyckas"

ANNONS

Finspång räddade nytt kontrakt i sista stund: "Jag trodde inte att det skulle gå"

Tidigare i veckan så skrev Innebandymagazinet om ödet som Hagfors drabbades av, när de i slutomgången släppte in ett mål i sista sekunden – något som gjorde att de missade kvalet.

Nu finns det också ett positivt exempel om sekunddrama som avgjort säsongen.

Finspång IBK slogs för sin överlevnad i division 1 mellersta när grundseriens sista omgång spelades i helgen. Man var tillsammans med Ledberg och Skövde indragna i striden om nytt kontakt, Finspång hade bäst förutsättningar då man stod på 23 poäng medan Ledberg under strecket hade 22 och Skövde 21.

Man mötte just Ledberg hemma i slutomgången och var där tvungna att ta minst två poäng för att greja nytt kontrakt, detta då Skövde vann sin match efter full tid.

När drygt halva matchen var spelad gick Finspång upp i en 2-1-ledning och ett par minuter senare gjorde man även 3-1. Ledberg gav sig dock inte, de kunde kvittera till 3-3 elva minuter in i slutperioden.

Det resultatet innebar förlängning, och här var Finspång alltså piskade till att göra mål. 

Osannolika slutet: "Jag trodde inte att det skulle gå"

Minuterna gick, och förutsättningarna blev sedan inte enklare av att lagkaptenen Adam Magnusson visades ut med 23 sekunder kvar att spela av förlängningen. 

Då skedde ett mindre mirakel: Finspång får snabbt upp bollen till motståndarnas planhalva och när bara fyra sekunder återstår så kan Filip Ardryd göra det avgörande 4-3-målet – något som innebär att hans Finspång spelar i herrettan även säsongen 2024/25.

Du kan se målet i spelaren ovan.

– En av karriärens höjdpunkter helt klart. Helt ärligt förstod jag inte i stunden att det var sudden death och att målet var avgörande, såg jag va beredd på tekning. Jag vet inte hur jag ska förklara, men det kan fan inte bli bättre just nu, sa matchhjälten Ardryd till Norrköpings Tidningar efteråt. 

Magnus Bagge, tränare för Finspång:

– Jag trodde inte att det skulle gå, speciellt när vi får utvisningen. Det är helt osannolikt, helt galet. Vi har det bortdömda målet också. Det är en på miljonen att vi lyckas med det här, säger han till Norrköpings Tidningar.

Finspång var nykomlingar förra säsongen och var tippade att sluta i botten av tabellen i årets serie, men nu grejade man alltså ett nytt kontrakt.

– Jag tror det betyder massor för laget och klubben att inte halka ner i division två. Det betyder mycket för framtiden, det leder till möjligheter att få hit spelare och att göra någonting stort på sikt. Det hade vi inte haft om vi åkt ur. Det är väldigt små marginaler. Finspång förtjänar ett innebandylag högre upp i serierna, säger Bagge.

Läs även: Säsongens 200 bästa spelare i division 1
 


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Åby vann hemma mot Finspång Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång Finspång förlorare efter förlängning mot Torshälla

Den här artikeln handlar om: