Foto: Ted Malm
Damettan

Dramatik när Linköping blev klara för allsvenskt kval

ANNONS

Igår möttes IBF Linköping och Linköping IBK U i en avgörande match om vem som skulle gå vidare till kval till allsvenskan.

Läs även: Säsongens 200 bästa spelare i division 1

Östergötland och Södermanland har en gemensam damettan vilket gör att de har två platser till det allsvenska kvalet. Seriesegrarna Nykvarn gick direkt till play off 2 i det allsvenska kvalet medan tvåan IBF Linköping och trean Linköping IBK Ungdom fick spela ett förkval till play off 1. 

Förkvalet spelades i bäst av två möten och första matchen vann IBK Linköping med 6-2. Igår spelades den andra matchen och den vann IBF Linköping med 4-2. Eftersom lagen vann varsin match så var det den sammanlagda målskillnaden som avgjorde och där gick Linköping IBK vidare med totalt 8-6. 

– Även fast jag inte är från Linköping så märker man att det är speciella matcher mot IBF. Det snackas mer inför. Väldigt kul att spela såna här matcher. Vi kämpade verkligen som ett lag i båda matcherna, precis som vi pratat om, sa Ester Nykvist till Corren efter matchen. 

Tack vare reglerna att det var sammanlagda målskillnaden som gällde så tog IBF ut målvakten på slutet trots att de ledde matchen. IBF var tvungna att göra två mål till för att få till en sudden men trots flera bra lägen så lyckades man aldrig få in någon mer boll. Istället blev det Linköping IBK som kvalar till allsvenskan och de möter Fröjereds IF redan på fredag. 

 – Jag vet inte så mycket om Fröjered, men vi ska fortsätta att skjut och rulla boll. Det är vår styrka, rulla och ta det lugnt och sätta bollarna, avslutar Nykvist. 

Se alla målen från gårdagens match i klippet ovan. 

Läs även om alla lagen som spelar kval till allsvenskan här

IBF Linköping4 - 2Linköping IBK Ungdom
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror1 - 1, 2 - 1, 1 - 0
Skott0 - 0 ()
HändelseTidStällningSpelare
Period 1
Periodstart00:00  
Målvakt - In00:00 Ida Samuelsson
Mål00:330-1Stina Lindell
(Ester Nykvist)
Mål15:301-1Cornelia Hellqvist
(Tuva Vennerberg)
Periodslut20:00  
Period 2
Periodstart00:00  
Mål01:031-2Elin Lindqvist
(Emmie Erlandsson)
Mål07:232-2Tuva Vennerberg
(Cornelia Hellqvist)
Mål08:463-2Astrid Hammarberg
(Tuva Vennerberg)
Utvisning18:22 Ester Nykvist
(Upprepade förseelser 2 min)
Periodslut20:00  
Period 3
Periodstart00:00  
Mål11:464-2Cornelia Hellqvist
(Moa Kinisjärvi)
Time Out - Hemma18:51  
Periodslut20:00  
Målvakt - Ut20:00 Ida Samuelsson

Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Förlust för IBF Linköping borta mot Täby FC Telge SIBK vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Endre vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Josefine Nilsson gjorde två mål när IBF Linköping vann mot Nykvarn Formstarkt Fröjered tog ännu en seger

Den här artikeln handlar om: