Karljohan Ahlroth
Foto: Per Wiklund
Superligan

Lagkaptenen inför ödesmatcherna: “Roliga matcher att spela”

ANNONS

För en omgång sedan låg Nykvarn på säker mark i SSL. Nu ligger laget på nedflyttningsplats och har två ödesmatcher framför sig.

Kampen om att undvika nedflyttning i SSL har verkligen blivit tajt. Två omgångar återstår och hela fyra lag är indragna i bottenstriden. Ett av lagen är nykomlingen Nykvarn, som för bara någon omgång sedan såg ut att klara sig undan en bottenstrid. 

– Vi hade väl önskat att vi inte skulle befinna oss i den här situationen men det är åtminstone roliga matcher att spela, säger Nykvarns lagkapten Karljohan Ahlroth till innebandymagazinet.

Man brukar ju säga att en tabell aldrig ljuger. Varför ligger ni där ni ligger?

– Alla våra matcher på bortaplan har varit bedrövliga. Vi har inte kommit upp i nivå och då ligger man där nere, säger Karljohan Ahlroth.

Nykvarn har i år haft en del skador på nyckelspelare som Jesper Lindström och Valdemar Ahlroth. Nyligen skadade sig även Hampus Ahrén. Trots skadorna tycker inte Karljohan att man kan skylla tabellpositionen på det.

– Det har givetvis påverkat men jag tycker vi har ett bra lag ändå. Jag hatar när man skyller ifrån sig på att man saknar vissa spelare. Vi ska kunna matcha alla lag.

Förra säsongen krävdes endast 20 poäng för att hålla sig kvar i SSL. I år kommer det att krävas minst 27 poäng för att säkra ett nytt kontrakt. Karljohan spekulerar i varför det är så jämnt i botten.

– En anledning kan vara att både vi och Karlstad är två nykomlingar med ett bra hemmafacit, så det är inte superlätt för topplagen att ta poäng mot oss. Sen tror jag inte att topplagen är lika överlägsna som de var förr.

På söndag tar Nykvarn emot Mullsjö på hemmaplan. När lagen möttes i december vann Nykvarn med 5-4 efter förlängning. Mullsjö innehar en slutspelsplats och har därmed inte något att spela för.

– Jag hoppas det är en fördel för oss,  men det kan ju även bli som så att de kommer hit mer avslappnade och därför kan spela ut på ett annat sätt. Det är ju en betydligt viktigare match för oss, så rent inställningsmässigt så är det en fördel. 

Hur ska ni störa Mullsjö?

– Vi är ett starkt hemmalag och vi måste tro på oss själva. Jag vet inte hur mycket det taktiska spelar in, men jag tror att vår inställning och energi måste besegra deras. Kan vi matcha dem där har vi alla möjligheter att slå dem. 

Matchguide SSL

Nykvarn - Mullsjö

När och var: Söndag 17:00 i Furuborghallen.

Sänds på Expressen


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Nykvarn IF föll i förlängningen mot Åkersberga IBF Viktor Hultquist tvåmålsskytt när Nykvarn IF vann mot Ekerö IK Nykvarn IF tog klar seger mot Nacka

Den här artikeln handlar om: