Nykvarn IF vann mot Nacka IBK

Nykvarn IF tog klar seger mot Nacka

Nykvarn IF vann på hemmaplan mot Nacka i division 1 östra Svealand herr med klara 11-6 (7-2, 3-2, 1-2).

Nykvarn IF var starkast i första perioden. Laget vann perioden med hela 7-2.

Även i andra perioden var det Nykvarn IF som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 10-4.

Efter 10.44 i tredje perioden ökade Nykvarn IF på till 11-4, på nytt genom Philip Nilsson.

Adrian Sylvan och Joachim Sjö reducerade förvisso, men närmare än 11-6 kom inte Nacka. Nykvarn IF tog därmed en stabil seger.

Gustav Hansen gjorde tre mål för Nykvarn IF och spelade dessutom fram till två mål, Anton Green stod för ett mål och tre assists, Philip Nilsson gjorde tre mål och Viktor Hultquist gjorde ett mål och två målgivande passningar. Felix Nordström gjorde tre mål för för Nacka.

Nykvarn IF har tre segrar och två förluster och 36–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nacka har en vinst och fyra förluster och 27–41 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Nykvarn IF på femte plats i tabellen, medan Nacka är på tolfte plats.

I nästa omgång har Nykvarn IF Ekerö IK borta i Mälaröhallen, lördag 17 februari 14.00.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem Nykvarn IF föll i förlängningen mot Åkersberga IBF Värmdö vann på bortaplan mot Nacka