Växjö IBK vann mot JIK

JIK klart för slutspel trots förlust mot Växjö

Trots förlust på bortaplan mot Växjö i dag, 2-7 (0-1, 1-3, 1-3), blev JIK klart för slutspel i och med de övriga resultaten i SSL herr.

– Förlusten i sig får vi analysera i veckan. Nu njuter vi av att föreningen är i slutspel för första gången på 18 år, kommenterade JIK:s ass tränare Fredrik Ekvall.

Segern var Växjös åttonde på de senaste tio matcherna.

Växjö tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Ludvig Öberg på pass av Ludwig Persson. Växjö stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-0 till 4-0 på bara 6.57.

Efter 11.14 av perioden kunde Oscar Rohlin göra 4-1 för JIK. Växjö tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.40 genom Marcus Ekengren, och gick upp till 6-1 innan JIK svarade.

Till slut blev det 7-2 till Växjö.

Växjös Jesper Sankell stod för ett mål och två assists.

Med en omgång kvar är Växjö på fjärde plats i tabellen, och JIK är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Växjö är IBF Falun. JIK tar sig an Storvreta hemma. Båda matcherna spelas lördag 16 mars 16.00.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö