Storvreta förlorade mot Linköping

Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Storvreta har haft en stark period i SSL herr och inför matchen hemma mot Linköping hade laget tagit fem raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i IFU Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-2). Det var första förlusten sedan den 27 januari för Storvreta.

Segermålet för Linköping stod Emil Lögdberg för 13.40 in i tredje perioden.

Linköping tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Oskar Hovlund på pass av Oskar Seth. Efter 16.37 i andra perioden slog Filip Eriksson till, på pass av Viktor Nystedt och kvitterade för Storvreta. 5.08 in i tredje perioden slog Sakarias Ulriksson till på pass av Tobias Gustafsson och gav laget ledningen för Storvreta.

11.57 in i perioden nätade Linköpings Filip Samuelsson framspelad av Kevin Söderling och kvitterade för Linköping.

Efter 13.40 slog Emil Lögdberg till på pass av Kevin Söderling och avgjorde matchen.

Storvreta har fyra vinster en förlust och 35–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har två vinster och tre förluster och 18–26 i målskillnad. Det här var Storvretas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Linköpings sjunde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Storvreta fortfarande i serieledning, på samma poäng som Falun, medan Linköping är på femte plats.

I nästa match möter Storvreta JIK borta och Linköping möter Thorengruppen hemma. Båda matcherna spelas lördag 16 mars 16.00.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö