SUPERFREDAG: FULL OMGÅNG I SSL
Foto: Per Wiklund (montage)
SSL (Dam)

Tufft Skånederby väntar: "Det kommer nog smälla på"

ANNONS

Dubbelomgång i SSL Dam under helgen och i fredagens match mellan Malmö och Lund står väldigt viktiga poäng på spel.

Både Malmö och Lund jagar slutspelsplats och under kvällen ställs lagen mot varandra. Båda lagen kommer också från en 3-2-vinst i förra omgången. Senast lagen möttes vann Lund efter förlängning.

Malmös tränare Patric Johansson:

– Det är ju en fantastiskt rolig match vi ställs inför, med ingredienserna att lagen som vinner har en bra chans till slutspel.

Johansson förbereder sig för en jämn match och förklarar att det kommer bli väldigt taktiskt.

– Lund är kompakt och bra defensivt, det gäller att vi har noggrannhet i vårt spel med boll, samtidigt som att vi värderar det med lagom risk för att  kunna luckra upp dem. Risken om man går för hårt framåt är ju att man får kontringar, säger Patric Johansson och fortsätter:

– Samtidigt måste vi våga utmana och sätta press på dem för att vinna, så det är balansgången där som blir viktig att hitta.

Lunds tränare Pontus Kozan är inne på samma spår:

– Det är en match som betyder mycket såklart, det är två lag som jagar slutspelsplats så det är klart att det blir en viktig match, som jag tror kommer innehålla hög intensitet och mycket närkamper. Vi kommer nog känna på varandra lite i början, det kommer nog smälla på lite tror jag.

Precis som Johanssons Malmö så har man från Lunds håll också bra koll på hur motståndet spelar och hur man ska försöka spela för att kontrollera matchen.

– Det blir viktigt att vi lyckas spela oss ur pressen och inte fastnar i våran egna zon utan vi verkligen spelar förbi mittplan, får ner den djupt förbi deras press. Det blir också viktigt att vi är noga i försvarsspelet, att vi inte bjuder på nånting. Vi måste ligga tajt och vi måste verkligen hålla dem på utsidan, säger Kozan.

Matchen startar klockan 19:00 i Baltiska Hallen och kan även ses på Expressen.

Omröstning: Över tusen följare på Instagram tippar hur matchen slutar, där två tredjedelar tror på Malmö.


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa:
Tippar: Så slutar omgång 23 i SSL Dam
Plus Tippar: Så slutar omgång 23 i SSL Dam
Den här artikeln handlar om: