Pixbo Wallenstam vann mot IBK Lund
Montage
Matchrapport

Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund

ANNONS

Pixbo Wallenstam har kommandot om matchserien mot IBK Lund i kvartsfinalen i SSL dam, efter seger på hemmaplan med 10-2 (1-0, 2-1, 7-1) i första matchen.

– En klassisk första slutspelsmatch. Första perioden är det mycket vilja och nervositet. Tight period. Även andra perioden blir liknande. Sen tycker jag att Lund inte riktigt orkar i 3e perioden och vi kan få en komfortabel seger. Bra start på kvartsfinalserien. Nu är det bara att ladda om, ny match på lördag, kommenterade Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson.

IBK Lunds tränare Jörgen Hammer tyckte till om matchen:

– Vi gör två bra perioder där vi ger Pixbo en match och där vi måste sätta dit chanserna. De äger bollen och skapar många hyfsade chanser men när vi får våra chanser är det friläge och dessa måste vi ta till vara om vi skall vinna. Sen får de några billiga mål i början av sista perioden och då är det i princip kört. Bara ladda inför nästa match.

Rikke Ingebrigtsli Hansen och Eliska Krupnová gjorde två mål var för Pixbo Wallenstam. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Ellen Lundin 2, Axina Pettersson 2, Moa Andersson och Emma Stenberg, målen för IBK Lund gjordes av Moa Dybner och Minna Karlsson.

Nästa match spelas på lördag 15.00, i Lunds Idrottshall.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: