FBC Kalmarsund vann mot JIK

Kalmarsund starkast – avgjorde i förlängningen mot JIK

Matchen i SSL herr mellan hemmalaget Kalmarsund och gästande JIK var oavgjord vid full tid, 4-4. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 5-4 (2-2, 2-1, 0-1, 1-0). Martin Rönnklint gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Kalmarsund.

JIK:s ass tränare Fredrik Ekvall om matchen:

– Blandade känslor efter matchen. Själva insatsen är vi väl inte helt nöjda med. Mycket bollstrul och många felbeslut. Däremot är vi nöjda med att vi lyckades plocka en poäng som i slutändan kan bli viktig!

Vinsten mot JIK innebär att Kalmarsund har sex segrar i rad på hemmaplan.

Kalmarsund startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 26 sekunder slog Kevin Haglund till på pass av Linus Malmström.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 17.57, genom Anton Nilsson framspelad av Albin Hedstål.

Efter 18.32 i första perioden slog Simon Hult till, på pass av Melker Hemmingberg och reducerade åt JIK.

JIK kvitterade till 2-2 efter 19.09, när Filip Åkerblom slog till på pass av Oscar Rohlin.

Kalmarsund tog ledningen på nytt genom William Forsman Eklund efter 11.31 i andra perioden.

Efter 14.40 av perioden kunde Emrick Wiggur kvittera till 3-3 för JIK.

Efter 16.08 gjorde Kalmarsund 4-3 genom Filip Stjernberg. 10.52 in i tredje perioden slog Alexander Lind till på pass av Joel Nyström och kvitterade för JIK. I förlängningen tog det 1.00 innan Kalmarsund avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Martin Rönnklint, på pass av Linus Malmström.

Det här var Kalmarsunds femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också JIK:s tionde uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Kalmarsund på femte plats i tabellen, och JIK är på åttonde plats.

I nästa match, söndag 10 mars, har Kalmarsund AIK borta i Solnahallen 16.00, medan JIK spelar borta mot Växjö 16.30.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Storvreta vann och avgjorde matchserien Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK