Foto: Anders Andersson
SSL (Herr)

Highlights: Karlstad-Mullsjö

ANNONS

Se alla höjdpunkter från rysarmatchen i SSL mellan Karlstad och Mullsjö som slutade med en uddamålsvinst för Karlstad.

Inför gårdagens match mot tabellsexan Mullsjö låg Karlstad under nedflyttningsstrecket tack vare att Helsingborg fått med sig två poäng mot Nykvarn dagen innan. Men Karlstad skulle vid en vinst gå förbi Helsingborg igen och gå upp på säker mark tack vare bättre målskillnad. 

En tuff uppgift för Karlstad på pappret men inte någon omöjlig sådan för Mullsjö var ett av tre lag som Karlstad tagit tre poäng av denna säsong. Värmlänningarna fick en drömstart på matchen och ledde med 4-0 innan gästerna vaknade till liv i början på andra perioden. 

Men inför upploppet ledde Karlstad med 6-3 och Mullsjö tvingades att ta ut målvakten för att få till en slutforschering, Vilket man också fick och Mullsjö gjorde de tre mål som krävdes i spel sex mot fem men man fick kvitteringen bortdömd för högklubba. Så Karlstad red ut stormen med nöd och näppe och tog säsongens andra raka trepoängare mot Mullsjö med 6-5. 

–  Det var jäkligt nervösa sista minuter, men så sjukt skönt att ta de här tre livsviktiga poängen. Det är oerhört starkt av oss att ändå hålla ifrån, sa backen Gustav Agnemyr efter matchen till Värmlands Folkblad

Tack vare de tre poängen är Karlstad uppe över nedflyttningsstrecket igen, dock med samma målskillnad som Helsingborg som ligger under strecket, när det återstår fyra omgångar. Stärkta av gårdagens seger tror Agnemyr att man kommer klara kontraktet om man fortsätter spela som mot Mullsjö.

– Det ger också ett självförtroende att veta att vi kan vinna såna här matcher, det är en styrka. Så som vi spelar dessutom, vi krigar och gör det enkelt, då är vi med i matcherna. Det tar vi med oss till fortsättningen. Vi ska bara spela enkelt, slå sarg upp och vara starka i hörnen. Vi ska inte slå massvis av diagonalare, för bryter de bollen är motståndarlagen sylvassa framåt.

Det som Agnemyr kallar för vägvinnande spel för Karlstads del hade Mullsjös tränare Johan Kihlbom något helt annat att säga om när han intervjuades av Expressen efter matchen. Han var minst sagt frustrerad i sändningen direkt efter slutsignalen. 

– Vi möter ett lag som fajtas extremt hårt, så all cred till Karlstad. Sen tycker jag svensk innebandy har ett större grej att ta hand om. Med man-man-spelet och fasthållningar. Det är så extremt svårt att försöka göra något spelförande och det är löjligt att vi bara får med oss en tvåa idag. Karlstad ska ha cred de spelar efter reglerna som är, Men om vi pratar produkt och att vi ska ha en offensiv innebandy, då måste vi göra något åt den här ”ryggsäcksinnebandyn”. Hur fasen ska vi kunna skapa lägen när det är så mycket fasthållningar och slag bakifrån? Det är skit rent ut sagt. Är det här innebandyn vi vill ha då får jag väl köpa det? Men jag vill inte ha den här fasthållningsinnebandyn där det inte går att göra någonting.

Karlstads tränare Peter Nordström hade en annan syn på sitt lags taktik:

–  Vi har lyckats två matcher i rad mot Mullsjö och jag tycker att deras förstafemma är topp tre i serien om inte den bästa. Vi måste spela en defensiv line mot den och förstöra, förstöra och förstöra och det har vi lyckats med i två matcher. De andra offensiva spelarna i de matcherna har klivit fram och vunnit åt oss och det är så ett lagspel fungerar. Det är det som vi har misslyckats med i för många andra matcher.  

Se höjdpunkterna från matchen i klippet ovan. 

 

 

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: