Foto: Magnus C Lydahl/Expressen
SSL (Dam)

Åkersberga uppe på säker mark för tillfället

ANNONS

Hemmalaget tog viktiga poäng mot ett formsvagt Malmö.

Åkersberga tog emot Malmö under lördagen och det blev en svängig match. Efter två ganska målfattiga perioder, som slutade 0-1 och 1-0 så blev den tredje perioden lite målrikare. Åkersberga gjorde både 2-1 och 3-1 innan Malmö skulle komma tillbaka och göra två mål i slutet av matchen. Efter tre perioder stod det 3-3, vilket innebar förlängning. I förlängningen klev Isabel Balzano in och avgjorde matchen för Åkersberga. Hemmalaget vann matchen med 4-3.

– Vi kommer inte in i matchen överhuvudtaget, det är en ganska klen insats tycker jag. Det är tempofattigt och det är passivt, jag vet inte riktigt vad vi gör idag för att vi får inte fart på det förens i slutet då det blir 3-1, då börjar vi vinna lite dueller och vill framåt och vill vinna matchen men innan dess är det ett sömnpiller rakt igenom, säger Malmös tränare Patric Johansson efter slutsignal.

Åkersberga ligger nu på en elfte plats i tabellen, medan Malmö föll ner till en nionde plats efter dagens matcher. Därmed har Åkersberga tagit sig ur nedflyttningsplats och Malmö fallit ner från slutspelsplatsen.

– Vi går väl in med allas experters kunskap att vi ska ta noll poäng här och vi går härifrån med två så det tar vi alla dagar i veckan, konstaterar Åkersbergas tränare David Andersson.

Se höjdpunkterna från matchen ovan. Bilder från Expressen. 

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare

Den här artikeln handlar om: