Åkersberga IBF vann mot Malmö FBC

Åkersberga IBF vann efter förlängning mot Malmö FBC

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Åkersberga IBF avgöra den jämna matchen hemma mot Malmö FBC i Superligan dam. Slutresultatet blev 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 1-0). Matchhjälte blev Isabel Balzano, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Malmö FBC:s tränare Patric Johansson tyckte till om matchen:

– En väldigt blek insats från vår sida. Vi kom inte upp i nivå och vi hade alldeles för lågt bolltempo.

Malmö FBC tog ledningen efter fem minuters spel, genom Anna Lindell på pass av Yamou Njai. Efter 5.46 i andra perioden nätade Ebba Johansson, på pass av Isabel Balzano och kvitterade för Åkersberga IBF. Åkersberga IBF gjorde två mål i tredje perioden och gick från 1-1 till 3-1, målen av Sofie Rissveds och Lovisa Byman.

Malmö FBC reducerade och kvitterade till 3-3 genom Maja Ekström och Rebecca Mårtensson. Det sista målet kom med 1.32 kvar att spela. I förlängningen tog det 3.50 innan Åkersberga IBF avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Isabel Balzano, på pass av Frida Nilsson.

Det här var Åkersberga IBF:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Malmö FBC:s femte uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet elfte plats i tabellen. Malmö FBC är på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 2 mars. Då möter Åkersberga IBF IBK Lund i Lerbäckshallen 13.00. Malmö FBC tar sig an Kalmarsund hemma 15.00.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare