IBK Lund förlorade mot Warberg

Straffar avgjorde – Warberg vann mot IBK Lund

IBK Lund spelade mot Warberg hemma i en riktigt jämn match i Superligan dam. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (0-1, 2-2, 2-1, 0-0, 1-0). Andrea Envall blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– En match där vi spelar bra emellanåt men också slarvigt och ger Warberg chanser som väldigt onödiga. Men vi har matchen med 4-3 när 1,5 min återstår. Då dem spelar 6 mot 5 och tyvärr får vi inte till vår täta box ordentligt och Warberg gör mål. Tråkigt, kommenterade IBK Lunds tränare Jörgen Hammer efter matchen.

Warbergs tränare Andreas Burman tyckte så här om matchen:

– Tycker vi gör en ganska bra insats, tycker vi är det bättre laget sätt över 65 min och förtjänar bonuspoängen. Spelarna visar en mental styrka att kunna vända tillbaka flera gånger!

IBK Lund tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Minna Karlsson på pass av Emelie Rosenqvist. Efter 11.48 i andra perioden slog Malin Andersson till, framspelad av Andrea Envall och kvitterade för Warberg.

Lisa Andersson gjorde dessutom 1-2 efter 15.13 på pass av Hilma Ahnlund.

IBK Lunds Minna Karlsson gjorde 2-2 efter 15.45 framspelad av Isa Mattsson.

Minna Karlsson gjorde dessutom 3-2 efter 17.43 på pass av Moa Dybner.

4.57 in i tredje perioden slog Emma Thorsson till framspelad av Andrea Envall och kvitterade för Warberg.

11.54 in i perioden nätade IBK Lunds Ella Hammer på straff och gav laget ledningen för IBK Lund.

Warberg kvitterade till 4-4 med 1.16 kvar att spela genom Ida Hawerman framspelad av Hilma Ahnlund.

I straffläggningen var det Warberg som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Andrea Envall för.

Andrea Envall gjorde ett mål för Warberg och spelade fram till två mål. Minna Karlsson gjorde tre mål för IBK Lund.

Det här var IBK Lunds femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Warbergs sjunde uddamålsseger.

Resultatet innebär att IBK Lund ligger kvar på sjunde plats och Warberg på tionde plats i tabellen.

IBK Lund tar sig an Endre i nästa match borta söndag 25 februari 12.30. Warberg möter samma dag 16.00 Rönnby IBK hemma.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund