Foto: Adam Troy
Allsvenskan norra

Tränarens förklaring efter skandalrubrikerna

ANNONS

Viktor Matsenius: “En beskrivning av känslorna, inte något personligt”.

Det har varit många reaktioner på de grova uttalanden i Gefle Dagblad (GD) som Gävles tränare Viktor Matsenius uppgavs ha gjort efter förlusten mot Sirius (13-9) i allsvenskan norra i fredags, när han var missnöjd med domarinsatsen.

GD har senare uppdaterat sin artikel där Matsenius menar att han blivit missuppfattad och delvis felciterad. På lördagen gick Gävle GIK ut med att klubben bryter samarbetet med Matsenius.

Till Innebandymagazinet ger han nu sin version av vad som enligt honom har hänt.
– Det som redan är känt är att jag inte var nöjd med domarinsatsen, så långt är det rätt. I efterföljande intervju fick jag frågan om jag pratat med domarna efter matchen och mitt svar var då att “nej, det är inte lönt när man är så förbannad, då är det bättre att gå fram, tacka och gå därifrån innan man gör nåt dumt”, vilket jag också gjorde. På frågan om hur arg jag var så sa jag som beskrivning av mina känslor att man är så förbannad att man hade kunnat klappa till någon, och där väljs saker att tolkas fritt, tydligen.

– Inte bästa ordvalet men i affekt och så tätt inpå match blev det så, och det kan jag be om ursäkt för, men det var som sagt en beskrivning av känslorna. Inte något personligt, fortsätter Matsenius.

Tränaren är kritisk till hur Gävle GIK har hanterat situationen.

– Det är beklämmande och en aning besynnerligt är att ingen har frågat mig om vad som hänt och vad som sagts, inte ett ljud från någon i Gävle, media har spunnit vidare och publicerat utan att höra mig om vad som hänt. Utan man väljer att gå på hörsägen utan att ha tagit in all info och skaffat sig en uppfattning. Ett samtal på fredag kväll fick jag av Peter Nordqvist men han var inte intresserad av att höra min version, han tyckte att jag måste ringa tidningen och be dem ta bort artikeln, det var allt. Det samtalet varade i max 30 sekunder.

– Jag pratade med sportchefen på GD lördag morgon och de la in min version i efterhand men vägrade ta bort rubriken, de backade upp sin reporter som vridit på orden precis på det sättet som jag hade räknat med att GGIK skulle göra med mig.

Informationen om att Matsenius blivit uppsagd kom via mail.
– Inom loppet av minuter var det ute i media, och det var noll kommunikation innan. Mina barn fick läsa om det i media innan jag hunnit hem och berätta, vilket i sig är oerhört respektlöst och uselt agerat. Men jag är inte förvånad, tyvärr är det för många inom innebandyn som är fega och inte står upp. Allt jag begärde eller önskade var att saker skulle skötas som sig bör men istället fattar man beslut på lösa grunder.

– Jag har inte hört ett ljud från GGIK efter det fram till dags datum, knäpptyst, och ingen förutom media sedan i söndags har hört av sig och frågat om min syn på saken. I min värld tar man in informationen från alla parter, diskuterar den och sen beslutar man om hur man går vidare. GGIK har bara visat på feghet och inkompetens i sin roll som arbetsgivare. Folk får givetvis skaffa sig en egen uppfattning om saker men då ska de isåfall ha hela bilden klar för sig innan de tar ställning.


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Du kanske även vill läsa:
Gävle bryter med tränaren - efter uttalanden i media
Gävle bryter med tränaren - efter uttalanden i media
Den här artikeln handlar om: