Foto: Adam Troy
Allsvenskan norra

Gävle bryter med tränaren - efter uttalanden i media

ANNONS

Allsvensk tränare får sparken: "Förtroendet har skadats"

Det har varit många reaktioner på de oerhört grova uttalanden i Gefle Dagblad som Gävles tränare Viktor Matsenius uppges ha gjort efter förlusten mot Sirius (13-9) i allsvenskan norra, när han var missnöjd med domarinsatsen. Matsenius har senare hävdat att han blev “lite felciterad” och att uttalandet har missuppfattats, enligt Gefle Dagblad.

Nu kommer beskedet att Gävle avbryter samarbetet med Viktor Matsenius, efter ett extrainsatt styrelsemöte under lördagen.

Klubben skriver på sin hemsida:

“Viktor har under dagen till oss och media fört fram sin delvis nya version om vad som han uppger sagts men det är uppenbart att förtroendet har skadats så pass mot föreningen och dess värderingar, mot våra så viktiga samarbetsparters, media, publik och alla andra som sportsligt följer Gävle GIK att inget annat beslut kunde fattas.

Gävle GIK framför också till de båda domarna Tony Cederholm och Viktor Grahn en kraftfull ursäkt och ett totalt fördömande av det som ska ha sagts.

Ovanstående beslutet gäller omgående och de båda assisterande tränarna Christian Byman och Magnus Johansson leder nu laget resten av säsongen.”


TV: Sam Madani gjorde succé i comebacken – förgäves

Svarade för ett hattrick i sin första match sedan återkomsten när nygamla laget Järfälla Bele förlorade mot Djurgården med 4-7.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: