Västerås IBS vann mot Olofström

Efterlängtad seger för Västerås IBS – bröt förlustsviten mot Olofström

Västerås IBS har haft en tuff period med sju raka förluster i Allsvenskan västra/södra dam. Men hemma mot Olofström bröts den tunga sviten. Det blev 4-3 (2-0, 0-1, 2-2) i matchen i Mälarenergi Arena.

Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen kommenterade matchen:

– Otroligt skönt. Blev mer puls i slutet än önskat. Men vi skapar väldigt mycket målchanser och borde ha kunnat avgöra matchen mycket tidigare. Viktig seger som vi bygger vidare på. Vi har 3 kedjor som pumpar på nu. Detta bådar gott för slutet!!

Tilde Forsberg slog till 13.00 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

I början av matchen var Västerås IBS starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Gry Norstedt och Elin Hellström. Efter 11.42 i andra perioden nätade Kerstin Domeij, framspelad av Wilma Titusson och reducerade åt Olofström. 7.15 in i tredje perioden slog Lina Eriksson till på pass av Ellen Franzen och kvitterade för Olofström.

Efter 7.39 nätade Miranda Eriksson på pass av Ellen Franzen och gav Olofström ledningen.

10.53 in i perioden nätade Västerås IBS:s Sara Juhlin framspelad av Gry Norstedt och kvitterade för Västerås IBS.

Efter 13.00 slog Tilde Forsberg till på pass av Tindra Nordgren och avgjorde matchen.

Det här betyder att Västerås IBS är kvar på åttonde och sista plats, och Olofström stannar på sjunde plats, i tabellen.

Västerås IBS tar sig an Huddinge IBS i nästa match borta lördag 10 februari 15.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86