Foto: Magnus C Lydahl
Ungdom

Tackar nej till RIG: "Var inte rätt val för mig"

ANNONS

Endremålvakten om sitt beslut: "Kan utvecklas mer i andra klubbar"

I december deltog 140 utespelare och 18 målvakter i den första uttagningen till RIG Umeå. En av spelarna som fanns på plats var Chanel Melin Franklin, gotländska född 2008 som tillhör Endre med Stenkyrka IF som moderklubb.

Hela Gotland skriver att Melin Franklin avancerade från den första uttagningen.

– Det kändes helt okej för egen del. Ingen toppinsats. Jag var väl halvnöjd när jag åkte därifrån. Alla spelare är bra och som målvakt blir det lite andra utmaningar. Skotten sitter verkligen där de ska, säger Melin Franklin till Hela Gotland.

Den nyblivne 16-åringen gjorde det såpass bra att hon blev antagen till RIG Umeå, men valde då att tacka nej.

– Jag har bestämt mig för att tacka nej, för att jag känner att jag kan utvecklas mer i andra klubbar och då känner jag att RIG inte var rätt val för mig.


 

Då presenteras de nya RIG-eleverna

Melin Franklin spelar nu i Endres division 2-lag och tränar då och då med SSL-truppen.

– Det har varit grymt kul och jag är glad att ha fått möjligheten. Frida (Görtz) och Ellen (Westberg) är mina stora förebilder. Två väldigt bra målvakter. Även Stephanie (Boberg) som spelade i Endre tidigare har varit en förebild, även om hon inte var målis.

Om cirka två veckor står det klart vilka spelare som tas in till RIG. 


TV: Sam Madani gjorde succé i comebacken – förgäves

Svarade för ett hattrick i sin första match sedan återkomsten när nygamla laget Järfälla Bele förlorade mot Djurgården med 4-7.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: