Endre förlorade mot Thorengruppen

Formstarka Thorengruppen vann mot Endre

4-5 (1-1, 0-2, 3-2) blev resultatet när Endre och Thorengruppen möttes i Ica Maxi Arena på söndagen. I och med detta har Thorengruppen fyra raka segrar i Superligan dam.

– Idag möter vi ett väldigt hungrigt och energifyllt Endre som verkligen sliter enormt matchen igenom. Vi får vara väldigt glada att vi får med oss alla tre poäng hem till Umeå idag. Jag hoppas att detta blir en ordentlig väckarklocka för oss och att vi nu inser att vi, för att fortsätta vinna innebandymatcher, behöver börja jobba hårt igen och visa mer hjärta, kommenterade Thorengruppens tränare Daniel Jernberg efter matchen.

Första perioden var jämn. Thorengruppen inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Emelie Wibron efter 1.20, men Endre kvitterade genom Anja Wyss bara en minut senare. I andra perioden var det Thorengruppen som spelade bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål i mitten av perioden av Emelie Wibron och Veera Kauppi. Thorengruppen startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 1-3 till 1-4. Men Endre svarade och gjorde 2-4.

Därefter var det dock Thorengruppen som avgjorde. Laget gjorde 2-5 med sex minuter kvar att spela genom Maja Viström på pass av Veera Kauppi. Endre hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 4-5.

Emelie Wibron gjorde två mål för Thorengruppen och ett assist. Anja Wyss gjorde två mål och totalt tre poäng för Endre.

Det här var Endres tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Endre har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Thorengruppen har tolv poäng.

I nästa match möter Endre Karlstad borta och Thorengruppen möter Pixbo Wallenstam hemma. Båda matcherna spelas lördag 19 oktober 14.00.

Matchrapporter: Formstarka Thorengruppen vann mot Endre Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen