Växjö IBK vann mot Hagunda IF

Storseger för Växjö hemma mot Hagunda

Växjö hade en riktig målfest när man besegrade Hagunda hemma i Fortnox Arena i SSL herr. Växjö vann med hela 15-6 (2-2, 8-1, 5-3). En skön revansch från senast lagen möttes, då Hagunda vann med 8-7.

Det här innebär att Växjö nu har fem segrar i följd i SSL herr.

Växjö startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.56 slog Jesper Sankell till framspelad av Niklas Ramirez.

Hagunda kvitterade till 1-1 efter 7.10, när Hannes Kjellberg hittade rätt.

Växjö tog ledningen på nytt efter 17.10, genom Ludvig Öberg framspelad av Samuel Folkesson Algman.

Hagunda kvitterade till 2-2 efter 18.31, när Jonas Larsson slog till på pass av Kevin Ahlholm.

Växjö hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.07 genom Alexander Hallén, och gick upp till 7-2 innan Hagunda svarade.

Segern skrevs till slut till 10-3 för Växjö. Växjö var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-3 och matchen med 15-6.

Jesper Sankell gjorde två mål för Växjö och tre målgivande passningar, Manuel Maurer stod för tre mål och ett assist och Samuel Folkesson Algman gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål. Kevin Ahlholm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Hagunda.

För Växjö gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Hagunda är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Växjö är Linköping. Lagen möts lördag 27 januari 15.00 i Linköpings Sporthall. Hagunda tar sig an IBF Falun hemma onsdag 31 januari 18.30.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö